BS: Proslavu Dana Opštine pretvorili u promociju DPS-a

Iz BS tvrde da lokalni DPS nije dozvolio da građani proslavljaju Dan svoje Opštine, bez obzira na svoje glasačko opredjeljenje
60 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 12:38h

Bošnjačka stranka (BS) optužila je danas rukovodstvo rožajske lokalne samouprave da su proslavu Dana opštine pretvorili u predizbornu promociju Demokratske partije socijalista (DPS).Kako je saopšteno iz rožajskog Odbora BS, građani su "bili primorani da slušaju o 'uspjesima rada lokalnog DPS', dodirujući svoje prazne džepove i iščekujući sljedeću isplatu socijale, koja je jedini prihod najvećem broju građana“. Iz BS tvrde da lokalni DPS nije dozvolio da građani proslavljaju Dan svoje Opštine, bez obzira na svoje glasačko opredjeljenje, što je, kako navode, još jedna ustaljena loša navika opštinskih funkcionera."Slična situacija desila se i na svečanom ručku povodom Dana opštine, kada su se pozivu za prisustvo odazvali funkcioneri i odbornici BS, ali im je na ulazu rečeno da su sva mjesta zauzeli članovi DPS-a, koji su 'došli nepozvani'“, kaže se u saopštenju.

Time je, kako se navodi, lokalno rukovodstvo DPS-a još jednom potvrdilo svoju bahatost, samoljublje i nevaspitanje. "Vjerovatno će se, po ustaljenom običaju, građanima prepričavati priče da BS ne poštuje Dan opštine, ali će građani ovog puta otkazati povjerenje bahatom rukovodstvu, i samosvjesno odlučiti da već sljedeći Dan oslobođenja Opštine proslavljaju uz svoju zastavu, pored državne“, smatraju u BS.Prema njihovim riječima, lokalna samouprava, odnosno lokalni DPS, čine sve da nametnu Rožajcima da su njihov jedini spas „spasioci“ iz Podgorice i drugih gradova, i da su jedine sportske i kulturne nade Crne Gore timovi u kojima nema Rožajaca.„Tvrde da su našim sportistima sve omogućili za kvalitetan rad, jer primaju nadoknade, skoro svakog trećeg mjeseca. Čak su im i halu napravili donatori, bez građevinskih dozvola. Ali, lokalni DPS je implementirao sve obećano građanima, pa je zato iz dana u dan sve je veći odliv intelektualaca, skoro kao u peridu sankcija i ratova“, naveli su iz BS.Ta stranka je pozvala građane da na predstojećim izborima „zaokruže svoje predstavnike“.„Dokažite da vam 'spasioci' nijesu potrebni, jer ste jednako uman narod kao i svi ostali. Dokažite da imate i vi svoje kulturne i sportske predstavnike, kojima treba ukazati na značaju, bar na opštinskom nivou“, poručili su iz BS.

Galerija

Bonus video: