BS: Ratni zločini ne zastarijevaju

"Prije 23 godine, koje se navršavaju u srijedu, 11. jula, više od osam hiljada građana Srebrenice, odvedeno je u nepovrat, pred očima čitave međunarodne javnosti i uz sudjelovanje dijela njihovih mirovnih snaga"
54 pregleda 7 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 10.07.2018. 17:16h

Bošnjačka stranka istinski saosjeća sa porodicama žrtava genocida u Srebrenici i pridružuje se obilježavanju 11. jula, dana sjećanja na najmasovniji genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, navodi se u saopštenju te stranke.

"Prije 23 godine, koje se navršavaju u srijedu, 11. jula, više od osam hiljada građana Srebrenice, odvedeno je u nepovrat, pred očima čitave međunarodne javnosti i uz sudjelovanje dijela njihovih mirovnih snaga", poručeno je iz Bošnjačke strnke.

Kako navode to je bio završni čin "planiranog i sistematski sprovođenog genocida nad Bošnjacima u kome je ubijeno na hiljade pripadnika ovog naroda, porušeno na stotine sakralnih objekata, devastirano mnoštvo kulturno-istorijskih objekata, zatirano i duhovno i materijalno nasljeđe".

"Prošlogodišnjom presudom bivšem vrhovnom komadantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, poslata je jasna poruka da ratni zločini ne zastarjevaju, kao i da će ideolozi i izvođači genocida ipak biti adekvatno kažnjeni", zaključeno je u saopštenju BS.

Bonus video: