Budva duguje mnogima: Izvršitelji prinudno naplatili devet i po miliona eura

Nova gradska opoziciona uprava, sem budžeta za 2017. godinu, prvo će najvjerovatnije morati da uradi rebalans budžeta za ovu godinu, jer po sveme sudeći projektovanih oko 40 miliona neće moći biti ostvareno
3 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.11.2016. 07:44h

Javni izvršitelji prinudno su od Opštine Budva ove godine naplatili 9,5 miliona eura.

To je saopštio odlazeći gradonačelnik Srđa Popović, pojasnivši da je riječ o dugu prema brojnim povjeriocima.

Zbog prinudnih naplata, gradska kasa je više od pola godine bila u blokadi. S obzirom da je ovogodišnji budžet projektovan na 39,9 miliona eura, četvrtinu novca koji je Opština uspjela da naplati sa računa su “skinuli” javni izvršitelji.

Prema zvaničnim podacima, država, banke i preduzetnici naplatili su 21 milion eura na ime duga.

Nova gradska opoziciona uprava, sem budžeta za 2017. godinu, prvo će najvjerovatnije morati da uradi rebalans budžeta za ovu godinu, jer po sveme sudeći projektovanih oko 40 miliona neće moći biti ostvareno.

Iako su uspjeli da naplate poreze u iznosi većem od 11 miliona eura, najslabija naplata je ostvarena u komunalijama, gdje je očekivano nešto više od 11 miliona eura.

Rok za izradu rebalansa je 31. decembar, u suprotnom bi Vlada mogla da preduzme zakonom predviđene mjere. “Vijestima” je potvrđeno da je već formirana radna grupa koja intenzivno radi na izradi ta dva finansijska dokumenta.

U narednih sedam dana navodno bi trebalo da bude zakazana sjednica Skupštine opštine, na kojoj će biti imenovan novi gradonačelnik - kandidat Demokratske Crne Gore Dragan Krapović.

Unutar opozicije vode se intenzivni dogovori oko raspodjele funkcija unutar nove gradske uprave, a većina rješenja navodno je dogovorena.

Bonus video: