Budva: Kadrove SDP-a isjekli ekspresno

Po što u sali nijesu bili odbornici DF, URA, Demosa, Demokrata i LP, zgradu je ubrzo napustio odbornik SNP-a
100 pregleda 10 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.10.2015. 20:06h

Odbornici DPS-a juče su na sjednici lokalnog parlamenta smijenili sve funkcionere donedavnog koalicionog partnera - SDP, koji su protekle tri godine sjedjeli u foteljama upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova.

Opozicija nije prisustvovala jučerašnjoj sjednici, a kvorum za održavanje, uz odbornike DPS-a, obezbijedili su predstavnici Prave Budve i nezavnisni obornik Nikola Vukčević.

Nakon što je DPS raskinuo koaliciju sa SDP-om, uslijedile su i “sankcije”, pa su se prvi na udaru našli kadrovi koji su po političkoj funkciji dobili mjesta u upravnim odborima.

“Sječa” kadrova bila je ekspresna - za nepuna dva sata usvojeno je čak 40 odluka na sjednici Skupštine opštine.

Pošto u sali nijesu bili odbornici Demokratskog fronta, URA, Demosa, Demokrata, Liberalne partije, zgradu je ubrzo napustio i šef odborničkog kluba SNP Krsto Rađenović.

On je prethodno kazao da sjednici neće prisustvovati “zbog svih afera koje potresaju Budvu”.

Sjednicu su potom napustila i dva odbornika SDP-a, nakon što nije usvojen predlog njihovog odbornika Radovana Radulovića, koji je tražio da ta partija traži skraćenje mandata aktuelnom odboničkom sazivu, kao i da se sa dnevnog reda povuku odluke o razrješenju članova upravnih odbora u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opštine.

SDP funkcionere zamijenili su novi članovi vladajućeg DPS i manjinskih partnera i to u upravnim odborima javnih ustanova Muzeji i galerije Budva, Grad teatar, Narodna biblioteka Budve, Mediteranski sportski centar, Sportsko rekreativni centar, Komunalno, Pogrebne usluge, Parking servis Budva, Mediteran reklame, Vodovod i kanalizacija, društva za konsalting i inženjering BSP i Akademije znanja.

Odbornici su razriješili potpredsjednika Opštine Milana Vučinića iz DPS i Ljubomira Filipovića iz SDP.

Njima je prestao mandat kada je doskorašnji predsjednik Opštine Lazar Rađenović podnio ostavku.

Filipović je i prije nego što mu je po automatizmu prestala funkcija stavio da znanja da ne želi da bude dio buduće opštinske vlasti do novih izbora.

On je zvanično oglasio kandidaturu za novog lidera SDP u Budvi, sa stavom da sa DPS-om neće praviti ni koalicije ni prije ni poslije izbora.

Za novog potpredsjednika Opštine juče je izabrana Suzana Pribilović.

Bonus video: