Budva: Opozicija traži izbore, smatra da se vladajuća koalicija raspala

Iz vladajuće koalcije na sjednici nije bilo odbornika SDP, kao ni odbornika Liberalne partije, koji već puna dva mjeseca bojkotuju zasijedanja, zbog nesloge sa vladajućim DPS, jer nijesu ispoštovana predizborna obećanja
1 komentar(a)
SO Budva, Foto: Screenshot (YouTube)
SO Budva, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 31.01.2015. 16:56h

Budvanska opozcija juče je zatražila hitno raspisivanje prijevremenih izbora u Budvi, nakon što su zbog nedostatka kvoruma, sjednice loklnog parlamenta odložene do daljnjeg.

Iako je u nastvaku zasijedanja 14. sjednice, ostalo jedino da se glasa o odluci o zaključivanju desetogodišnjeg ugovora za organizovanje muzičkog ljetnjeg festivala “Sea dance”, u skupštinskoj sali bili su samo odbornici DPS i dva nezavisna odbornika, nekadašnji predstavnici Pozitivne Crne Gore.

Uslijedilo je odlaganje, a već sat kansije, za kada je bio zakazan i nastavak 15. sjednice Skupštine opštine, na kojoj je trebalo da se razmatraju izvještaji poslovanja javnih opštinskih preduzeća, takođe nije bilo kvoruima, jer su predstavnici opozcije napustili sjendicu, a u sali su jedino bili odbornici DPS i bivši “pozitivci”.

Iz vladajuće koalcije na sjednici nije bilo odbornika SDP, kao ni odbornika Liberalne partije, koji već puna dva mjeseca bojkotuju zasijedanja, zbog nesloge sa vladajućim DPS, jer nijesu ispoštovana predizborna obećanja.

I dok je za opozciju na sceni raspad vladajuće kolcije, to ipak u DPS ne smatraju, jer kako je kazao šef odborničkog kluba te partije Srđa Popović, nedolazak pojedinih odbornika je opravdana zbog zdravstvenih razloga, ali da koalicija funkcioniše.

“Odluka odbornika opozicije da ne prisustvuju zasjedanju, samo je dokaz je kako "konstruktivna" opozicija vodi računa o građanima. To je dokaz kako kolege iz opozicije žele da raspravljaju o dobrobiti za grad. Njih samo interesuju lične pozicije, ali ne i interesi građana", kazao je Popović.

Međutim šef odborničkog kluba SNP Mijomir Pejović smatra da je došlo do raspada vladajuće koalicije.

"Ne želimo da dajemo ni kvorum ni da glasamo za odluku kojom se opredjeljuje pet miliona eura za festival na Jazu, dok se istovremeno planira smanjenje plata radnicima. To je jedan principijelni stav da nema nikakvih festivala, nikakvih muzičkih događaja u situaciji mjera štednje, kada se planiraju otpuštanja radnika, smanjenje plata i to je nešto što je konstanta našeg djelovanja u cijelom proteklom periodu. Vladajuća koalicija uopšte ne funkcioniše, ona se potpuno, današnjim nedolaskom nekoliko odbornika, raspala. Krajnje je vrijeme da se ide ka skraćenju mandata ove Skupštine, jer očigledno da vladajuća koalicija ne može da funkcioniše, i u toj situaciji mi tražimo hitno raspisivanje izbora u Opštini Budva. Ne želimo da spašavamo sukobe u vladajućoj kolaiciji, jer očigledno da postoje sukobi kada vladajuća koalicija ne može da sastavi većinu, čak ni uz pomoć one dvojice da sačini kvorum, za početak sjednice”, kazao je Pejović

Sličnog stava je bio i oodbornik Demokratskog fronta Đorđije Vujović koji je ocijenio da je sjednica SO dokaz kako funkcioniše vladajuća kolaicija.

"Četiri odbornika iz tri različite grupacije vladajuće koalicije danas se nijesu pojavili na sjednici, što dokazuje koliko loše funkioniše vladajuća koalicije. Mi kao opozicija nećemo spašavati ovakvu vlast", kazao je Vujović.

Bonus video: