Budva: Samardžić u fotelji Tanje Kažanegre

Srđa Popović nastavio čistku funkcionera koji su na pozicije postavljeni u mandatu Lazara Rađenovića
623 pregleda 5 komentar(a)
Saša Samardžić, Foto: Vuk Lajović
Saša Samardžić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.04.2016. 19:24h

Gradonačelnik Budve Srđa Popović postavio je dosadašnjeg načelnika Službe za javne nabavke Sašu Samardžića za v.d. sekretara za lokalnu samoupravu. Samaradžiću je pripala fotelja u kojoj je do prekjuče sjedjela Tanja Kažanegra, koja je razriješena dužnosti zbog isteka mandata.

Time je Popović nastavio čistku funkcionera sa ključnih poziciji u lokalnoj administraciji, koji su te funkcije obavljali u vrijeme bivšeg gradonačelnikaLazara Rađenovića.

Prema saznanjima “Vijesti”, Popović je Kažanegri ponudio mjesto direktorke u profitabilnom opštinskom preduzeću “Mediteran reklame“.

Upućeni su praktično saglasni da je Kažanegra uvela red u Sekretarijatu, ali joj to nije pomoglo da dobije novi mandat.

Samardžić važi za jednog od najstručnijih mladih ljudi u lokalnoj administraciji.

“ Samardžić , diplomirani pravnik, imenuje se za vršioca dužnosti sekretara Sekretarijata za lokalnu samoupravu, počev od 12. aprila do imenovanja sekretara po raspisanom javnom konkursu. Dosadašnji sekretar je razriješen dužnosti zbog isteka mandata, pa je zbog potrebe procesa rada bilo neophodno postaviti vršioca dužnosti“, navodi se u rješenju koje je potpisao Popović.

Popović je na mjestima sekretara sekretarijata za urbanizam i društvene djelatnosti ipak zadržao Danijelu Marotić i Rajku Špadijer, kojima je takođe istekao četvorogodišnji mandat.

Bonus video: