Budva: Vujović napustila Demos, ubuduće će biti nezavisna odbornica

Vujović je nedavno saopštila da podržava predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića, a ne Draginju Vuksanović, kako je to partijska centrala odlučila, što je ukazalo da postoji neslaganje sa partijskom centralom, kako na lokalnom, tako i republičkom nivou
361 pregleda 15 komentar(a)
Dragana Vujović, Foto: Privatna arhiva
Dragana Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.04.2018. 17:11h

Odbornica Demosa Dragana Vujović ubuduće će u lokalnom parlamentu biti nezavisna, nakon što je danas podnijela ostavku i napustila tu partiju.

Ona će, kako je potvrdila "Vijestima" i dalje ostati opozicioni odbornik i podržavati aktulenu vlast u Budvi, tako da njeno napuštanje stranke, neće poremetiti nastavak vlasti koalciije ( Demokrate, DF, SNP, URA, SDP, bivši LP, i nezavinsi odbornik).

Inače, Vujović je nedavno saopštila da podržava predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića, a ne Draginju Vuksanović, kako je to partijska centrala odlučila, što je ukazalo da postoji neslaganje sa partijskom centralom, kako na lokalnom, tako i republičkom nivou.

Ovim je Demos ostao bez jedinog odbornika koga je imao u lokanom parlamentu.

"Žao mi je što ovim dopisom moram da iskažem ono što me već duže vrijeme tišti. Sebe smatram strpljivom i odgovornom osobom koja nije brzopleta u donošenju bitnih odluka. Komunikacija sa strankom svedena je na minimum. Predstavljam Demos već godinu dana u Budvi bez ikakve pomoći od partije. Budvanski odbor Demosa nije održao sastanak preko godinu dana. Komunikacija sa predsjednicom Demosa u Budvi ( Lucija Đurašković prim aut) svedena je na par telefonskih razgovora u toku zadnje godine. Više članova je tražilo sastanak, ali on se naravno nije održao", navela je Vujović u pismenoj ostavci u koju su "Vijesti" imale uvid.

Ona je dodala da je politiku centrale mogla samo pročitati na raznim portalima.

"Potrese u stranci pratio je i značajan broj onih koji su što u tišini što javno manifestujući napustili stranku, kao što su kompletan opštinski odbor, članovi predsjedništva i poslanik. Značajan broj njih čak i prije za mene zbunjujuće podrške jednom predsjedničkom kandidatu uz svo uvažavanje tog kandidata Ovim povodom sam se većo glasila. U demokratskim sistemima partije bitno je mišljenje svih članova, a pogotovo poslanika i odbornika. Zbog ovakve lutajuće politike Demosa, sa žaljenjem dajem ostavku u Demosu. Mandat koji su građani Budve dodijelili zbog opozicionog delovanja zadržavam dalje kao nezavisna odbornica, jer smatram da ako sam i do sad delovala sama, mogu tako i nastaviti sa punom podrškom aktuelnoj vlasti u Budvi", istakala je Vujović u pisanoj ostavci.

Ovo je već drugi slučaj, da nakon napuštanja partija, odborncii zadržavaju svoje mandate.

Prvi slučaj je Stevan Džaković, koji je nakon napuštanja Pokreta za promjene, zadržao mandat, i dao podršku aktulenoj vlasti.

Inače, vladajuća koalcija sa nezavisnim odbornicima ima ukupno 17 od 33 odbornička mandata, tako da je svaki odbornik tas na vagi, koji odlučuje o kvorumu.

Demos je u koaliciji sa SNP nastupio na minulim lokalnim iziborima kada su osvojili dva odbornička mjesta, koja su ravnopravno podijelili.

Na osnovu tog mandata Demos je dobio brojna ključna mjesta u gradskoj vlasti, koja i dalje njihovi kadrovi pokrivaju.

Bonus video: