Budvani sazvali hitnu sjednicu zbog Kuljače i Marovića?

Tekst zaključaka je pisan do kasno sinoć, a sjednica će biti održana uoči odluke o tome da li će Kuljači, Maroviću i još osmorici uhapšenih biti produžen pritvor
141 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2011. 08:19h

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Ljubanović zakazao je za danas, po hitnom postupku, vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta. Odborici su juče do kasno popodne dobijali telegrame sa pozivom da prisustvuju zasjedanju.

Prema nezvaničnim informacijama, planirano je da na sjednici bude usvojen zaključak koji bi išao u prilog budvanskim čelnicima Rajku Kuljači i Draganu Maroviću, koji su 24. decembra uhapšeni zbog afere “Zavala” i zaključivanja poslova u vezi sa izgradnjom tog luksuznog turističkog kompleksa na štetu budžeta. Tekst zaključaka je pisan do kasno sinoć, a sjednica će biti održana uoči odluke da li će Kuljači, Maroviću i još osmorici uhapšenih biti produžen pritvor.

Sjednica će biti zatvorena za javnost, a dnevni red biće utvrđen tek kada ona počne. Ljubanović je zakonski osnov za zakazivanje hitne sjednice našao u članu 69 Poslovnika po koje šef parlamenta “izuzetno, u hitnim slučajevima, može sazvati Skupštinu i u roku kraćem od 10 dana, a dnevni red predložiti na samoj sjednici”.

Šef lokalnog DPS-a Boro Lazović sinoć je “Vijestima” kazao da će svi biti upoznati sa dnevnim redom uoči zasjedanja, kada će dobiti sve potrebne papire.

“Do tada ni ja nijesam upoznat koje će se sve odluke naći pred odbornicima”, naglasio je Lazović.

“Vijesti” saznaju da su do sinoć kasno vođene konsultacije u DPS-u i SDP-u oko dnevnog reda skupštinskog zasjedanja.

Ni opozicija ne zna što je hitno

Ni u opozicji juče nijesu znali što je to toliko hitno da se sjednica zakaže po hitnom postupku. Prema riječima šefa odborničkog kluba SNP-a Miomira Pejovića, poziv za sjednicu mu je uručen popodne uz obrazloženje da je riječ o vanrednoj sjednici.

“Vijestima” je saopšteno da će se sjednica održati bez prisustva medija kako se ne bi kršio Zakon o krivičnom postupku.

Takođe, na dnevnom redu će se naći i odluka o prodaji jedne parcele. Ljubanović je do sada više puta koristio pravo da zakaže vanrednu sjednicu, a jedna od takvih bila je ona oko davanja saglasnosti na uzimanje kredita od 58 miliona eura za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda, te ugovora o tome sa njemačkom kompanijom iz Esena.

Bonus video: