Budvanski liberali žele da smijene Popovića

Popović je “Vijestima” rekao da nema saznanja da će od njega biti zatraženo da se povuče. “Znam da su pojedini članovi GO LP tražili da se nastavi sjednica GO koja je prekinuta do nedostatka kvoruma, sazvana je i biće nastavljena iduće sedmice”, rekao je predsjednik LP
55 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Filip Roganović
Andrija Popović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.07.2017. 18:19h

Članovi Glavnog odbora Liberalne partije tražili su zakazivanje sjednice GO po hitnom postupku i na njoj će tražiti da se predsjednik partije Andrija Popović povuče sa te funkcije, saznaju “Vijesti”.

Izvor iz LP-a kazao je da je u toj partiji formiran blok protiv predsjednika koji predvode funkcioneri iz Budve, koji su u toj opštini na izborima nastupili sa opozicionim URA i SDP, nakon čega su ušli u vlast sa Demokratama, Demokratskim frontom, Demosom i SNP-om.

Zahtjev za sazivanjem sjednice GO LP po hitnom postupku, odnosno nastavkom sjednice GO od 11. juna, potpisalo je 17 članova GO. Izvor iz LP kazao je da je nezadovoljstvo u toj partiji veliko. “Kulminiralo je zbog toga što je Popović ostao uzdržan prilikom glasanja kada su ukinute naknade za majke sa troje i više djece”, kazao je izvor “Vijesti” iz LP-a.

“Tražimo u ime pet članova GO LP iz Budve od predsjednika partije da na osnovu svojih nadležnosti i obaveza sazove sjednicu GO po hitnom postupku na kojoj ćemo ponovo diskutovati po tačkama koje su bile na dnevnom redu, dopuniti dnevni red ukoliko bude još delegiranih tačaka kao i glasati po istim koje su od krucijalnog značaja za dalje funkcionisanje LP”, navodi se u zahtjevu upućenom Popoviću. Dodaje se da je on obavezan da sazove sjednicu jer je zahtjev potpisalo više od jedne trećine članova GO LP.

Popović je “Vijestima” rekao da nema saznanja da će od njega biti zatraženo da se povuče. “Znam da su pojedini članovi GO LP tražili da se nastavi sjednica GO koja je prekinuta do nedostatka kvoruma, sazvana je i biće nastavljena iduće sedmice”, rekao je predsjednik LP.

Popović je u martu najavio da će, zbog nezadovoljstva ispunjavanjem koalicionog sporazuma, naputiti vladajuću koaliciju i preći u opoziciju, ali tek nakon što se izglasa ulazak Crne Gore u NATO. Nakon posljednje sjednice GO LP saopšteno je da je raspravljano i o realizaciji postizbornog sporazma, ali se u saopšteju nije pominjao izlazak iz vlasti.

Bonus video: