Bukilić minira Damjanovića

Član GO SNP preskočio partiju i traži pomoć Alekse Bečića i pojedinih poslanika, tvrdeći da Damjanovićev predlog neće obezbijediti novac
118 pregleda 30 komentar(a)
Dragoljub Bukilić, Foto: Dragana Šćepanović
Dragoljub Bukilić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 09.07.2015. 05:46h

Član GO SNP i predsjednik Štrajkačkog odbora zaposlenih u kolašinskoj upravi Dragoljub Bukilić urgirao je kod bivšeg kolege Alekse Bečića da dvojica poslanika Demokrata ne podrže rebalans budžeta, na osnovu koga bi se odblokirao budžet te opštine.

Takav predlog uputio je Skupštini upravo Bukilićev kolega iz SNP Aleksandar Damjanović kako bi se obezbijedilo sedam miliona eura, ali je Odbor za ekonomiju glasovima DPS-a i uzdržanošću Almera Kalača (BS) i Damira Šehovića (samostalni poslanik) to odbio. O tome će se, međutim, ponovo glasati na plenarnoj sjednici. Štrajkači međutim smatraju da je vladina pozajmica sigurnije rješenjedolaska do novca, koji bi vratili iz opštinskih prihoda.

Da bi preduprijedio suprotnu odluku, Bukilić se obratio lideru Demokrata, dok će svojoj partiji, kako tvrdi, kasnije. U tome ne vidi ništa sporno. “Zbog čega vam je čudno, pa ako bude rebalansa, može se lako desiti da ga Vlada ne prihvati, a i ako ga prihvati, to će se prolongirati, a mi ne možemo da čekamo. U ovoj našoj molbi nema politike, niti je bilo ko na nas uticao da zamolimo poslanike da za rebalans ne glasaju ”, objasnio je Bukilić “Vijestima”.

Radnici u lokalnoj upravi, Centru za kulturu i službi zaštite i spasavanja štrajkuju već mjesec dana tražeći plate, koje ne primaju mjesecima. Predstavnici kolašinske vlasti ranije su saopštili da im treba sedam miliona eura da se odblokira račun koji je u blokadi oko pet mjeseci.

Bukilić je u pismu podsjetio da su posljednju platu dobili prije dolaska Željke Vuksanović (SDP) na čelo Opštine, te da je ugrožena egzistencija njihovih porodica. “Aktuelna vlast je donijela budžet od 11.900.000 € na koji nije dobila saglasnost MF. U prihodima Budžeta za 2015. predviđeno je kreditno zaduženje od 7.000.000 € na koje takođe Vlada nije dala saglasnost.Za razliku od aktuelne vlasti koja odgovornost prebacuje na Vladu traženjem garancija za kredit, mi tražimo da nam pomogne kod isplate zarada u vidu pozajmice, a sve na teret sopstvenih prihoda Opštine”, kaže Bukilić.

Predstavnici štrajkača su nekoliko puta do sada najavljivali da će pokrenuti pitanje povjerenja lokalne vlasti, ali se to nije dogodilo. Vlast u kolašinu čine koalicija DF, SNP i SDP.

Bukilić podsjeća Bečića da su među zaposlenima i glasači Demokrata: ”Molimo vas da sa vašim autoritetom utičete na Velizara Kaluđerovića i Nevena Gošovića da ne podrže rebalans budžeta”, naveo je. On je, kaže, pisao i Pozitivnoj Crnoj Gori a obratiće se i pojedinim poslanicima.

Bonus video: