Bulatović izabran za novog predsjednika Opštine Kolašin

"Trudućemo se da ravnomjerno budemo posvećeni i urbanom i seoskom dijelu opštine. Mladi, kultura i sport su vrlo važan zadatak našeg djelovanja. Rješavanje komunalnih problema je uslov kvalitetne turističke ponude našeg grada. Bićemo od pomoći svima koji vjeruju u naš grad i njegove razvojne mogućnosti", kazao je Bulatović
492 pregleda 10 komentar(a)
Milosav Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Milosav Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 31.07.2018. 11:46h

Glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Grupe birača (GB) "Šule i Mikan s građanima za Kolašin" i Socijaledemokrata (SD) Milosav Bato Bulatović novi je predsjednik Opštine Kolašin.

Bulatović je rođen 1961. godine, privatni je preduzetnik, završio je Fakultet odbrane i zaštite u Beogradu i predsjednik je Opštinskog odbora (OO) DPS.

"Izvršna vlast, na čijem ću čelu biti, radiće u interesu svih građana. Prostora za napredak uvijek ima. Na nama je da vrijedno radimo i prepoznajemo prave prilike. Trudućemo se da ravnomjerno budemo posvećeni i urbanom i seoskom dijelu opštine. Mladi, kultura i sport su vrlo važan zadatak našeg djelovanja. Rješavanje komunalnih problema je uslov kvalitetne turističke ponude našeg grada. Bićemo od pomoći svima koji vjeruju u naš grad i njegove razvojne mogućnosti", kazao je Bulatović.

On je najavio "formiranje efikasne lokalne uprave, koja će moći da realizuje postavljene ciljeve" i povećanje efikasnosti opštinske administracije.

Novi predsjednik Opštine planira i da, "kroz saradnju sa državom, stvori što bolje uslove u zdravstvu i prosvjeti". Obećao je i ulaganja u poljoprivredu i preduzetništvo.

Odbornici koalicije Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP), kao i odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) bili su uzdržani prilikom glasanja za izbor novog predsjednika Opštine.

Bojan Zeković iz SDP kazao je da će odbornici te stranke glasati za Bulatovića, ukoliko je on spreman da da riječ da se buduća vlast neće ponašati rasipnički.

"Tražim da javno date riječ da rashodi Opštine za dodatne funkcionere neće biti veći od sadašnjih, da se nećete ponašati rasipnički, držeći administraciju na zakonskom maksimumu. Samo dajte riječ i imate našu podršku. Situacije u Opštini, koju ćete zateći, je potpuno drugačija od one koju smo mi zatekli. Imate novca na računu Opštine i nema dospjelih dugova", reko je Zeković.

Aleksandar Dožić, odbornik koalicije DF- SNP objasnio je da odbornici te koalicije neće glasati protiv Bulatovića "jer gradu treba relaksacija odnosa". On je od Bulatovića tražio da obezbijedi "ostvarivanje kontinuiteta dobrog rada bivše vlasti".

Demokrate ponovo napustile sjednicu SO

Glasanju za izbor Bulatovića nijesu prisustvovali odbornici Demokrata, koji su napuštanjem sjednice Skupštine opštine (SO, kako su objasnili, pokazali svoj odnos "prema onome što se dešavalo tokom 27. maja, kada su održani lokalni izbori".

Odbornik te stranke Vladimir Martinović je zamjerio Bulatovići zbog planova vladajuće koalicije da poveća broj funkcionera u lokalnoj upravi, dupliranjem broja potpredsjednika Opštine i sekreterijata.

"Vi, već sada, za mjesta koja se biraju po konkursu, imate prirpemljena imena, bez obzira na zakon o lokalnoj samoupravi. Već sada je jasno koje su namjere nelegitimne većine. U narednom periodu imaćemo jedan rasipnički odnos prema budžetu. Vi naM ni jednom riječju nijeste danas nagovijestili da će biti drugačije", poručio je on novom predsjedniku Opštine.

Martinović smatra da građani nijesu dali povjerenje opozicionim odbornicima "da bi oni davali još jednu šansu DPS-u poslije 30 godina".

Bonus video: