Bulatović: Katnić bjesni Crnom Gorom, na časnu riječ mu se ne smije vjerovati

"Gospodine Nurkoviću, Migo Stijepović je uzeo 100.000 dolara i niko ne može da sazna od Milivoja Katnića i Agencije za sprečavanje korupcije šta je sa tim bilo. I šta dobijamo, dobijamo da se upire prstom u Nebojšu Medojevića"
10887 pregleda 12 komentar(a)
Predrag Bulatović, Foto: Screenshot
Predrag Bulatović, Foto: Screenshot

Crna Gora se nalazi u haosu, a Milivoje Katnić bjesni Crnom Gorom i dovodi je u stanje sukobljavanja koje može da ima nesagledive posljedice, kazao je poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović.

On je to kazao obraćajući se ministru pomorstva i saobraćaja Osmanu Nurkoviću.

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević 2014. postao član kriminalne grupe biznismena sa potjernice Duška Kneževića, od koga je uzeo 10.000 eura “prljavog novca”.

"Crna Gora se nalazi pred haosom svake vrste. Ovdje je predamnom sastav rukovodstva Bošnjačke stranke i vi ste u vrhu, jedan od četiri potpredsjednika Bošnjačke stranke. Vi trebate da bude svjesni haosa koji prijeti Crnoj Gori zahvaljujući činjenici da po diktatu vrha Vlade režima u kome ste vi, Milivoje Katnić bijesni Crnom Gorom i dovodi Crnu Goru rekao bih ne u haotično stanje nego u sukbljavanje koje može da ima nesagledive posljedice".

Bulatović je podsjetio Nurkovića da Bošnjačka stranka u Skupštini ima dva poslanika i da bez njih nema trenutne parlametarne većine.

"Sa vama DPS i Milo Đukanović imaju nekontrolisanu vlast. Trenutak koji čeka Crnu Goru je sjednica Administrativnog odbora. Pojavljuje se fenomen bilježnice, uvedena je kategorija bilježnice, montirano kao i sve što se Milivoja Katnića tiče i sada je otvoren lov na svakog. Pa i na vas ministre, ako budete glasali u skladu sa zakonom, savješću i protiv samovolje. Vi ste potpredsjednik stranke i u DF-u gledamo na vas kao odgovorno lice koje može da bude odgovorno za ono što će se dešavati u Crnoj Gori. DPS ima 36 poslanika, sa vama iz manjinskih stranaka dva, HGI i albanskih stranaka to je daleko od onoga što čitava opozicija mrska ima".

Bulatović je kazao da glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić nije želio da dođe na Odbor za antikorupciju gdje je bila afera "Koverat".

"Glasali su poslanici DPS-a, zakon ga obezuje da dođe. Ne nije došao, nijeste smjeli da mu kažete da mora da dođe, a ja mu poručujem da ćemo tražiti po svaku cijenu da dođe na Administrativni odbor da obrazloži to šta je skrivio Nebojša Medojević. Na časnu riječ Milivoju Katniću Crna Gora ne smije da vjeruje. Bošnjačka stranka i vi ministre kao potpredsjednik stranke na konsultacijama koje budete imali morate da imate to u vidu. Dobro znate kako je prošao Orhan Šahmanović zato što je želio raspravu na vašem Glavnom odboru i drugačije viđenje konstituisanja vlasti. Da ste vi sa ovih 39 poslanika (opozicije), DPS bi bio u opoziciji. Milivoje Katnić ne bi mogao da radi to što radi. Gospodine Nurkoviću, Migo Stijepović je uzeo 100.000 dolara i niko ne može da sazna od Milivoja Katnića i Agencije za sprečavanje korupcije šta je sa tim bilo. I šta dobijamo, dobijamo da se upire prstom u Nebojšu Medojevića. Ako mislite da će DF to mirno da gleda, ja vam kažem da neće", poručio je Bulatović.

Bonus video: