Bulatović: Njemci upravljaju Crnom Gorom, traži se hapšenje Đukanovića

Bulatović je kazao da je smrtni grijeh Đukanovića što se opredijelio da elektrodistributivni sistem Crne Gore proda italijanskoj firmi, a ne Njemcima
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 12:55h

Bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović izjavio je da je “u internoj podjeli je Njemačka ta koja sada upravlja Crnom Gorom”, da su mu Njemci nudili da špijunira šefa DPS-a Mila Đukanovića i da “zna iz neposrednih kontakata sa diplomatama EU da traže da se u Crnoj Gori dogodi “sanaderizacija”, da Đukanović doživi sudbinu Iva Sanadera, što znači da bude uhapšen”.

Bulatović je, u intervjuu za beogradski Nedjeljnik, koji izdaje list Press, kazao da je smrtni grijeh Đukanovića što se opredijelio da elektrodistributivni sistem Crne Gore proda italijanskoj firmi, a ne Njemcima.

Da li vam je to što ste Milu ponudili da bude premijer bila najveća greška?

On je bio odličan predsjednik te vlade. Sa 29 godina kada sam mu ponudio da bude premijer, on je rekao da to ne zna da radi.

Onda sam mu ja rekao da ne znam ni ja da budem predsjednik republike, hajde to zajedno da radimo. I mi smo to zajedno radili u najtežem periodu Crne Gore, za vrijeme sankcija, šverca, kriminala koji nam je bio nametnut i koji je morao da se odvija kao jedini vid spasa države. Ali to su zla vremena.

I srpska i crnogorska javnost licitiraju do kada će Đukanović ostati politička figura broj jedan u Crnoj Gori. Možete li vi da procijenite?

Znam iz neposrednih kontakata sa diplomatama EU da traže da se u Crnoj Gori dogodi “sanaderizacija”, da Đukanović doživi sudbinu Iva Sanadera, što znači da bude uhapšen. Imao sam ponude da učestvujem u tome, ali smatram da je to nečastan posao.

Bez obzira na to koliko mi bili politički protivnici, miliji mi je Đukanović takav kakav jeste, nego bilo koji drugi koga će dovesti nemački ambasador u Podgorici.

Njemačka hoće da sruši Mila?...

U internoj podjeli je Njemačka ta koja sada upravlja Crnom Gorom. A smrtni grijeh gospodina Đukanovića nije bilo ono što je poznato našoj javnosti nego činjenica što se opredijelio da elektrodistributivni sistem Crne Gore proda italijanskoj firmi, a ne Njemcima.

A šta su Njemci vama nudili?

Da špijuniram Đukanovića znajući da smo mi protivnici. Ali je to nečastan posao u kome ja nikada ne bih učestvovao.

Milo vam je miliji od Merkelove?

Naravno.

Idete li u Podgoricu?

Pola vremena sam u Beogradu, pola u Podgorici.

Živite li dalje pored Mila?

Da.

Viđate li se?

Ne. Zato što on ima svoje obezbjeđenje koje zna kada dolazim i sklanjanju se. Ne može to da se zaboravi – jednom kada ste nekom šef, to ostaje uvijek negdje urezano.

Galerija

Bonus video: