Bulatović: Priča o boljem kvalitetu života u Kolašinu realna

Plaketa Opštine Kolašin za ovu godinu pripala je predsjedniku Udruženja boraca i antifašista Gojku Vlahoviću i solistkinji narodne muzike Branki Šćepanović
908 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Sa svečanosti u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Napredak Kolašina je neosporan i vidljiv, a lokalna uprava je tokom minule godine, radila posvećeno i odgovorno, kazao je predsjednik Opštine Milosav Bulatović na svečanoj sjednici SO, povodom Dana te opštine.

"Spremno ćemo dočekati šanse koje dolaze sa autoputem. Dio smo razvojnih prilika koje su došle sa početkom rada Ski centra Kolašin 1600 i već smo ih valorizovali, a radovi koji su u toku na regionalnom putu Kolašin – Berane pokazuju da je priča o boljem kvalitetu života u našoj opštini realna i da je već počela", kazao je on.

Prema Bulatovićevim riječima "optimizam lokalne uprave osnažuje podrška i kvalitetna saradnja sa Vladom, kao i izuzetna saradnja sa Ministrstvom odbrane i Vojskom Crne Gore".

"Posebno nam je bilo važno da povećamo podršku poljoprivredi i ta sredstva uvećali za više od 100 odsto u odnosu na proteklu godinu. Kapitalni budžet uvećan za više od četiri puta, nastojimo da što bolje poveže turistička ponuda i poljoprivreda", reko je on.

Bulatović je najavio realizaciju projekta postrojenja za prečišćavanje voda i modernizaciju kanalizacione i vodovodne mreže. Za prvi projekat, vrijedan, kako je objasnio, sedam milona eura, veći dio novca biće obezbijeđen kao neprovatna sredstva, kroz IPA fondove.

On tvrdi da je novu opštinsku adminsitraciju prošle godine "sačakao dug od osam milona eura". Predsjednik Opštine je kazao i da lokalna uprava pruža kvalitetnu podršku kulturi, sportu, ženskom preduzetništvu...

"Nova lokalna samouprava hrabro i odlučno, postavila je visoke ciljeve i domete ispred sebe. Da bi zaustavili iseljavanje sa ovog područja osim ekonommoje i zapolenosti, moramo i dalje unapređivati poljoprivredu, socijlanu zaštitu, kulturu i sport", kazao je predsjednik SO Milan Đukić.

Zadatak kolašinske vlasti, tvrdi on, je da spremno dočeka "brojne investicije, koje Vlada najavljuje za narednu godinu". Zbog toga će, obećao je on, stručni i administrativni kapaciteti, efikasnost i posvećenost biti ejdan od prioriteta lokalne adminsitacije.

Plaketa Opštine Kolašin za ovu godinu pripala je predsjedniku Udruženja boraca i antifašista Gojku Vlahoviću i solistkinji narodne muzike Branki Šćepanović.

Nagrade mladima dodijeljene su Bojanu Vlahoviću, najboljem studentu završne godine fakulteta, kako i najboljim učenicama završnih razreda srednje, osnovne i Škole za osnovno muzičko obrazovanje Milici Popović, Tijani Jovanović i Jovani Vujisić.

Nagradu za najboljeg mladog sportistu dobio je Lado Vuković.

Svečana sjednica bez Demokrata

Odbornici Demokrata niejsu prisustvovali svečanoj sjednici SO, jer im Đukić nije dozvolio da iza govornice čestitaju sugrađanima praznik i da se osvrnu na rezultate rada lokalne vlasti.

"Danas nije obilježen Dan opštine, već je to u najvećem dijelu bio partijski skup DPS, njihovih koalicionih partnera SD i GB, na kojem, naravno, Demokrate nijesu prisustvovale. Poražavajuće je što našem odborničkom klubu danas nije dozvoljeno da se, u skladu sa Poslovnikom Skupštine, obratimo, u demokratskom i akdemskom duhu, učesnicima sjednice, analiziramo rezultate aktuelne vlasti i građanima čestitamo Dan opštine", kazao je šef odborničkog kluba te stranke Vladimir Maritinović.

On tvrdi da su predsjednik Opštine i SO angažovali obezbjeđenje, kako bi spriječili Demokrate da dođu do govornice. To, kaže Martinović, pokazuje koliko se plaše argumenta,.

"Vlast nema čime da se pohvali, već opet po ko zna koji put "otvaraju autoput i skijaliste". Hvale se nečim što apsolutno nije u njihovoj nadležnosti. Permanentno pričanje o državnim projektima jasno ukazuje na to da nema ništa od programa koji su obećavali građanima, uoči lokalnih izbora, i to je još jedan pokazatelj da za to niti imaju vizije niti kapaciteta", tvrdi odbornik Demokrata.

Đukić je prije nekoliko dana, u prepisci sa odborničkim klubom Demokrata, napisao da je zahtjev da odbornici te stranke govore na svečanoj sjednici “suprotan višedecenijskoj praksi SO Kolašin, ali i drugih crnogorskih opština”.

Bonus video: