Bulatović sa liderima opozicije u Njemačkoj bez Milićevog znanja

Prema informacijama “Vijesti” iz SNP-a, Medojević i Mandić nijesu pozvali Milića u delegaciju
0 komentar(a)
Mandić, Bulatović i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Mandić, Bulatović i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.10.2011. 08:00h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić nije bio obaviješten o posjeti njegovog partijskog kolege Predraga Bulatovića Njemačkoj, gdje će narednih dana, sa predsjednicima PzP-a i Nove srpske demokratije Nebojšom Medojevićem i Andrijom Mandićem, predstavljati opoziciju.

Prema informacijama “Vijesti” iz SNP-a, Medojević i Mandić nijesu pozvali Milića u delegaciju koja će u Berlinu boraviti do petka, iako je to ranije bila ustaljena praksa.

“Zbog Bulatovićevog puta u Njemačku u stranci nije bilo nikakvih problema, iako o tome nije obaviješten niko iz stranačkog rukovodstva.

U stranci čak ne znaju ni na čiji je poziv tročlana delegacija pošla u Njemačku, niti s kim bi tamo trebalo da razgovaraju. Ipak, obaveza poslanika je da sačine izvještaj kada se vrate s puta“, kazao je sagovornik “Vijesti” iz najjače opozicione partije.

U SNP-u juče nijesu htjeli zvanično da komentarišu Bulatovićevu posjetu Njemačkoj, navodeći da su je najavili na stranačkom sajtu. Na sajtu je objavljeno da će Bulatović kao poslanik SNP-a, u okviru međunarodnih aktivnosti, boraviti od 25. do 28. oktobra u zvaničnoj posjeti SR Njemačkoj.

“Tokom višednevne posjete Berlinu, poslanik Bulatović će imati susrete sa brojnim predstavnicima njemačke vlasti i Bundestaga”, piše na sajtu SNP-a.

Nesuglasice Milića i Bulatovića

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je da se radi o službenoj posjeti poslanika Berlinu.

“Ovo je zvanična posjeta parlamentarne grupe Njemačkoj, i tu nema ništa sporno”, kazao je Medojević “Vijestima”.

Iako se na sajtu Skupštine Crne Gore redovno objavljuju informacije o posjetama parlamentarnih delegacija inostranstvu, juče nije bilo podataka o posjeti poslanika opozicije Berlinu. Bulatović juče nije odgovarao na telefonske pozive.

Bivši i aktuelni lider SNP-a imali su nesuglasica uoči stranačkog kongresa zbog pitanja saradnje sa Demokratskom partijom socijalista i ulaska u NATO.

Bulatović se zalaže za jaču saradnju opozicionih stranaka, za razliku od Milića koji smatra da ta saradnja treba da bude sporadična.

I dok iz PzP-a i Nove stalno stižu kritike na račun Milića, nije tajna da su čelnici te dvije stranke sa Bulatovićem mnogo bliskiji.

Čelnici opozicije u posljednje dvije godine često su boravili u Berlinu. Zajedno su išli i u Brisel i London, a na svim dosadašnjim sastancima SNP je predstavljao Milić, bez obzira da li je sa Mandićem i Medojevićem bio u harmoničnim odnosima ili na ratnoj nozi.

Bonus video: