Bulatović: Sumnje se obistinile, Carević da prihvati da je pogriješio

"Insistiramo na tome da je bitno da se zna odakle stiže novac, odnosno ko je krajnji vlasnik računa sa kojeg će dolaziti novac", kazao je prvi potpredsjednik Opštine Budva
3193 pregleda 6 komentar(a)
Bulatović, Foto: Crnogorska
Bulatović, Foto: Crnogorska

Sumnja predstavnika Crnogorske u Budvi da Centralna Banka Crne Gore (CBCG) nema informaciju o tome ko stoji iza firmi sa Britanskih Djevičanskih ostrva koje su osnovale kompaniju Mia Investment je potvrđena, kazao je prvi potpredsjednik Opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske, Vladimir Bulatović.

„Potvrda je došla od strane Centralne Banke na osnovu zahtjeva Istraživačkog centra MANS-a. Izjave predstavnika Mia Investment u medijima da su sve detalje objasnili Centralnoj banci i da tu nema tajni su očigledno netačne ili su postojali neformalni kontakti investitora i CBCG što može samo da unese dodatne sumnje u projekat“, rekao je Bulatović.

On je dodao da postoji Pravilnik o indikatorima za prepoznavanje sumnjivih klijenata i transakcija koji je donijela Agencija za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma i da je na osnovu više indikatora iz tog Pravilnika moguće posumnjati u projekat povodom kojeg su svi odbornici iz vladajuće koalicije, izuzimajći odbornike DF-a, protiv Protokola koji je sa Mia Investment potpisao predsjednik Opštine Carević.

„Dakle, insistiramo na tome da je bitno da se zna odakle stiže novac, odnosno ko je krajnji vlasnik računa sa kojeg će dolaziti novac. Želimo dakle da bude transparentno ko su investitori, a ne želimo da se bilo šta krije iza računa na off shore destinacijama. Ako je legalna, zašto ta firma ne otvori račun u Crnoj Gori i izvrši transfer novca iz Turske na račun svoje firme u Crnoj Gori i završi posao. Preporučujemo banku koja je u 100% vlasništvu države Turske", rekao je Bulatović.

On je kazao da očekuje od Carevića da "uoči i prihvati da je pogriješio".

"Svako dalje izbjegavanje polemike ili javno izgovaranje neistina od strane investitora oko ovih stvari ćemo smatrati grubim ruganjem građanima Budve i potvrdom da je Crnogorska u pravu kada insistira na aktuelizovanju ove teme", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: