Bulatović vraća kontrolna saslušanja

Bulatović je kazao da od tužilaštva očekuje izvještaje u predmetima “Limenka” i kamp “Zlatica”, koje su ranije tražili
800 pregleda 0 komentar(a)
Opozicija se vratila u odbor: Sa jučerašnje sjednice, Foto: Savo Prelević
Opozicija se vratila u odbor: Sa jučerašnje sjednice, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović predložio je da to skupštinsko tijelo do kraja godine, između ostalog, održi kontrolna saslušanja državnih tužilaca povodom afere “Koverta”. Predlažući plan rada odbora za 2019.

Bulatović je kazao da od tužilaštva očekuje izvještaje u predmetima “Limenka” i kamp “Zlatica”, koje su ranije tražili.

Bulatović je izabran za predsjednika odbora krajem 2018, ali zbog hapšenja kolega iz DF-a do sada nije rukovodio tim tijelom.

“Treba da razgovaramo o djelovanju Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) koja je blokirala novac Demokratskom frontu nakon parlamentarnih izbora i naknadno kaznila Demokratsku partiju socijalista (DPS) zbog nezakonitog finansiranja. Ovaj odbor treba da ispita i navode Duška Kneževića o privatizaciji Elektroprivrede, ali i zapljeni droge na brodu Jadran”, kazao je Bulatović.

Nakon što je Koča Pavlović (DF) predložio da se održi kontrolno saslušanje ministarke ekonomije Dragice Sekulićkoja je bila na čelu tenderske komisije za privatizaciju Instituta u Igalu, Obrad Mišo Stanišić upozorio je da bi mogli ući u nadležnosti drugih tijela:

“Postoji Komisija za kontrolu procesa privatizacije pa tamo pokrenite to pitanje. Ovaj odbor nije nadležan za organizovani kriminal, već Odbor za bezbjednost. Tamo imate članove pa tražite saslušanja”, kazao je Stanišić, dok je Daliborka Pejović (DPS) kazala da Odbor treba da se bavi izmjenama Zakona o sprečavanju korupcije.

Bonus video: