Bulatovića predlažu za potpredsjednika Budve

SO Budva će 3.avgusta odlučivati o kandidatu Crnogorske
252 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Bulatović, Foto: Facebook
Vladimir Bulatović, Foto: Facebook
Ažurirano: 27.07.2018. 13:43h

Crnogorska je za potpredsjednika Opštine Budva predložila Vladimira Bulatovića, a njegovo imenovanje trebalo bi da se potvrdi na sjednici Skupštine opštine 3. avgusta.

Prema informacijama “Vijesti” na toj sjednici biće konstatovan prestanak funkcije dosadašnjeg potpredsjednika Veselina Markovića iz Socijalističke narodne partije (SNP), a tu funkciju ubuduće će pokrivati Bulatović.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” potpredsjedničko mjesto zadržao je Mihailo Đurović (SDP), jer po prethodnom koalicionom dogovoru postoje dva potpredsjednika.

To je dogovoreno sporazumom o postizbornoj koalicionoj saradnji, koji je Crnogorska sklopila sa vladajućom koalicijom u Budvi koju čine Demokrate, Demokrtski front (DF), SNP, Demos, Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija (SDP) i bivši Liberali. Sporazumom je predviđeno da pojedine funkcije u lokalnoj administraciji, preduzećima i javnim ustanovama pripadnu kadrovima Crnogorske. Iz te partije su ranije kazali da će predložiti isključivo stručne i profesionalne kadrove.

Bulatović je diplomirani inženjer elektrotehnike, bio je izvršni direktor Komercijalne banke AD Budva, a radio je kao direktor sektora tehničkih poslova u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS). Radio je kao šef tehnike u Televiziji Budva, tehnički direktor Koving-M, a angažovan je u Rotari klubu.

Crnogorskoj će po koalicionom sporazumu pripasti i mjesto predsjednika Izvršnog odbora Turističke organiizacije Budve, sekretara za društvene djelatnosti, a ponuđeno im je i mjesto zamjenika direktora Komunalnog preduzeća. Kadar te partije vodiće i opštinsku Kancelariju za anitikorupciju.

“Nijednu od funkcija koje će zauzeti kadrovi Crnogorske nijesu pokrivale Demokrate, već je sporazum napravljen nakon što su čelnici Demokratskog fronta i SNP-a ponudili da njihovi ljudi napuste funkcije, kako bi se postigao dogovor i izbjeglo uvođenje prinudne uprave”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Bonus video: