Buljarica svađa DPS u Budvi?

Iz Opštine potvrdili da će se sa odlukom o ingerencijama za prodaju zemlje sačekati dok se ne završi javna rasprava
12 komentar(a)
Buljarica, Foto: Savo Prelević
Buljarica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2016. 19:44h

Gradonačelnik Budve Srđa Popović privremeno je povukao odluku o prenosu ovlašćenja sa Opštine Budva na Savjet za privatizaciju, kojom će ingerencije o prodaji opštinske zemlje u Buljarici sa lokalne Skupštine opštine biti prenijete na Vladu.

Time je donekle utišana bura izazvana uvrštavanjem u dnevni red skupštinskog zasjedanja predlog da se Budva odrekne prava da odlučuje o milionima kvadrata svoje zemlje.

“Vijestima” je u Opštini potvrđeno da će prije nego odluka stigne u parlament, biti organizovana javna tribina o tom pitanju.

Budvanske Demokrate uoči vikenda pozvale su građane, političke partije i predstavnike civilnog sektora da se 12. septembra okupe ispred zgrade u kojoj se održava sjednica lokalne Skupštine, kako bi spriječili donošenje odluke o Buljarici.

U Budvi se već danima spekuliše da o tom pitanju ne postoji saglasje ni u okvuru odborničkog kluba DPS-a i da je to zapravo ključni razlog odlaganja glasanja o toj tački.

Predstavnici opozicije bili su jedinstveni da se o Buljarici može isključivo pitati Budva, odnosno da ni na koji način ingerencije o tom pitanju ne treba seliti u Podgoricu.

Oni su optužili gradonačelnika Popovića da je servis Podgorice i da ovakvom odlukom predaje Buljaricu “prvoj familiji”.

Bonus video: