Čađenović: Niti je Đukanović Crna Gora, niti je državna zastava simbol DPS-a

"Državni simboli Crne Gore ne smiju biti predmet dnevnopolitičkih obračuna, niti se smiju poistovjećivati sa šefom režima i njegovom partijom"
10472 pregleda 12 komentar(a)
Čađenović, Foto: Demokrate
Čađenović, Foto: Demokrate

Poslanik Demokrata Vladimir Čađenović saopštio je da ta partija oštro osuđuje jučerašnje primitivno skrnavljenje državnih simbola u Bijelom Polju.

U ranim jutarnjim časovima, vandali su juče na Trgu slobode u Bijelom Polju polomili državne zastave, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju odredio je zadržavanje do 72 sata Bogdanu Ćinćuru (20), Rastku Ćetkoviću (22) i Ivanu Bugarinu (20) zbog sumnje da su polomili i bacili zastave.

"Državni simboli Crne Gore ne smiju biti predmet dnevnopolitičkih obračuna, niti se smiju poistovjećivati sa šefom režima i njegovom partijom. Niti je Đukanović Crna Gora, niti je državna zastava simbol DPS-a. Sasvim smo sigurni da je jučerašnji čin rukopis tajnih službi režima sračunat na podstrekivanje svađa i podizanje tenzija, pa smatramo da svi građani treba da prozru i preziru takve namjere. Poštovanje simbola, ne samo naše, već i bilo koje druge države, nije samo obaveza, već stvar kulture. Stoga pozivamo sve naše građane da ne nasjedaju na političke senzacije DPS-a koje se sprovode samo u svrhu rasprivanja podjela i prikrivanja ekonomskog i pravnog sunovrata Crne Gore", rekao je Čađenović.

Dodao je da su zbog toga mir i sloga najveća potreba crnogorskog društva.

"Oni moraju postati naša snaga i tačka spajanja koja ruši svađalačku politiku. Mir i sloga su pretpostavke ekonomskog i moralnog oporavka Crne Gore i sigurne budućnosti svih naših građana. Svađe i nacionalna prebrojavanja ostavljamo onima koji su ih i stvorili, koji su nastali i žive na njihovim temeljima gradeći svoja mala carstva. Vrijeme je da politiku prošlosti ostavimo iza sebe kao i njene tvorce, a da se odlučno okrenemo pomirenju i našoj zajedničkoj budućnosti u porodici savremenih društva i država", zaključio je Čađenović.

Bonus video: