Ćalović: “Agencija za borbu protiv korupcije je farsa”

“Vlada je svjesna problema ali postoji velika volja da se to promjeni” saopštio je ministar pravde Zoran Pažin
19 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.04.2016. 18:36h

U procesu Evropskih integracija za Crnu Goru životna sredina nije jedino delikatno i teško pitanje u pregovorima,zbog čega zvanična Podgorica smatra da će morati da uloži 1.5 milijardi eura.

Korupcija je takođe veoma bitna tema, zbog čega je Crna Gora došla na 61 mjesto na posljednjoj listi Transparensi Internašonal, piše Amsa med.

“Vlada je svjesna problema ali postoji velika volja da se to promjeni” saopštio je ministar pravde Zoran Pažin tokom sastanka sa evropskim novinarima u Podgorici.

On je saopštio da se na tome radi na dva fronta. Sa jedne strane osnovana agencija za borbu protiv korupcije, sa ciljem spriječavanja sukoba interesa u javnim administracijama I nadzora finasiranja stranaka. Dok sa druge strane se radi na suzbijanju korupcije kaže Pažin.

Ministar je posebno istakao Specijalno tužilaštvo koje je već izvršilo par značajnih hapšen

“Agencija za borbu protiv korupcije je farsa”, saopštila je Vanja Ćalović MANS-a. Ona je objasnila da je agencija kreirana sa ciljem da se odgovori na pritiske Evropske Unije I SAD, ali da su tokom istraga uhapšene samo sitne “ribe”.

Ćalović se zatim okrenula pitanju Evropske Unije I kazala da niko ne želi stvarti probleme imajući u vidu da je proces pristupanja u toku.

Bonus video: