Camaj: Ne opterećujmo se vještačkim podjelama koje promoviše vlast

Camaj je kazao i da je svih ovih godina aktuelni režim usavršio njihov način vladanja, dobijanja izbora, punjenje sopstvenih džepova...
62 pregleda 8 komentar(a)
Štjefan Camaj, Foto: Demokratska Crna Gora
Štjefan Camaj, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.05.2015. 12:08h

Pravno politički sistem instaliran posljednjih 26 godina od strane aktuelnog režima je teško bolestan, saopštio je Štjefan Camaj, član Koordinacionog odbora Demokratske Crne Gore.

"Kada je sistem bolestan neminovno je da je i društvo u opasnosti od zaraze, ako već nije zaraženo. Naime, svakodnevno smo svjedoci izvrtanja svih moralnih vrijednosti, sve što se nekada cijenilo kao vrlina danas je mana, sve što se nekada smatralo sramnim i amoralnim danas gledamo, doživljavamo i nažalost u velikoj većini aminujemo, skoro pa svi zajedno", istakao je Camaj.

On je dodao da je svih ovih godina aktuelni režim usavršio njihov način vladanja, dobijanja izbora, punjenje sopstvenih džepova, pustošenje svega vrijednog u ovoj državi, uskraćivanju osnovnih prava svojih građana, izigravanja demokratije i demokratskih principa, odlučivanja o životu i smrti, stvaranju kriminalnih organizacija po potrebi, uništavanje ekonomije...

"Vjerovatno će mnogima biti interesantno (a možda i neće), da je tekstopisac ovih redova po nacionalnosti Albanac, rođen, odrastao, studirao i diplomirao u Podgorici, naravno nezaposlen, kao dosta mladih svršenih visokoškolaca koji se nijesu priklonili nekoj od vladajućih partija. Ne tvrdim da članstvo u nekoj od ovih partija automatski donosi i radno mjesto, ali zašto bih krio da sam imao i takvih ponuda, valjda nisam ja jedini kome je tako nešto nuđeno! Isto tako ne tvrdim da su oni koji su se priklonili nekoj od partija na vlasti zarad dobijanja posla nešto lošiji od mene, odnosno ja nešto bolji od njih, jednostavno ja lično ne mogu biti dio nečega s čijim se postulatima djelovanja ne mogu nikako složiti i ne simbolizuju moj način života", rekao je Camaj.

On je kazao da ne želi da bude pogrešno shvaćen, kada je u pitanju nacionalnost i pripadnost istoj, i naglašava da sam ja veoma ponosan što je Albanac.

"Ponosan sam uopšte sa svim našim specifičnostima, istorijom, kulturom, multikonfesionalnošću, a i doprinosom u svim sferama života u Crnoj Gori, kao što očekujem od svakog Crnogorca, Srbina, Bošnjaka, Muslimana, Hrvata ili Roma da bude ponosan na svoje porijeklo, odnosno pripadnost jer ćemo se tek tada međusobno poštovati i uvažavati. Svi zajedno, činimo veliki tim, tim koji kada se dobro ukomponuje, može postići, ubijeđen sam odlične rezultate. Ovo možemo postići jedino ne opterećujući se vještačkim podjelama koje promoviše aktuelna vlast, a s ciljem skretanja pažnje od vitalnih pitanja, a koje se tiču rješavanja krucijalnih problema našeg društva koji se najbolje ogledaju u pretvaranju našeg društva u klasično diktatorsko društvo, vođeno partijom i šefom partije", kazao je Camaj.

Bonus video: