Carevića savjetuje funkcionerka DPS-a

Gradonačelnik Budve imenovao Jelenu Baštricu, nekadašnju šeficu kabineta Lazara Rađenovića, uz pojašnjenje da ga ne interesuje partijska pripadnost, već stručnost
12059 pregleda 23 komentar(a)
Interesuje ga samo znanje: Carević, Foto: Opština Buvda
Interesuje ga samo znanje: Carević, Foto: Opština Buvda

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević imenovao je funkcionerku lokalnog DPS-a Jelenu Baštricu za savjetnicu, i time još jednom, ne baš na oduševljenje svojih koalicionih partnera, poslao poruku da ga partijska pripadnost dok on upravlja gradom ne zanima.

Baštrica je članica Izvršnog odbora budvanske Demokratske partije socijalista i nalazi se među 25 članova koji rukovode ovom najjačom opozicionom partijom. Dok je DPS upravljao gradom obavljala je nekoliko značajnih funkcija u Opštini.

Nakon što je diplomirala na Fakultetu poslovnih studija u Beogradu na Univerzitetu Megatrend, pripravnički staž je završila u Sekretarijatu za investicije, a potom bila tri godine samostalni savjetnik za praćenje investicija. Njeno ime postaje značajno kada ju je 2012. tadašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović postavio za šeficu kabineta, i povjerio joj jednu od najznačajnijih funkcija da koordinira radom svih sekretara i načelnika.

Baštrici potom povjeravaju da vodi Sekretarijat za finansije, koji vodi i za vrijeme kada je za predsjednika izabran Srđa Popović.

Jelena BaštricaJelena Baštrica

Dolaskom nove vlasti i gradonačelnika Dragana Krapovića, Baštrica je smijenjena sa mjesta sekretarke za finansije, nakon čega je tužila Opštinu.

Dok traje sudski proces, ona je bila angažovana u biskopu Cadmus cineplex. Sud je, kako je Carević potvrdio “Vijestima”, naložio da Baštrica bude vraćena na posao, a on joj je zbog njene stručnosti i poznavanja posla ponudio mjesto savjetnika u njegovom kabinetu.

„Ne zanima me politička pripadnost. Ona je kadar, zna svoj posao i to je jedino što me zanima. Sve drugo je irelevantno“, kazao je „Vijestima“ Carević.

Time je Carević nastavio popunjavanje svog kabineta i angažovanje ljudi koji su bili ili ostali bliski nekada vladajućem DPS-u.

Da ga ne zanima politička pripadnost i da želi da sarađuje sa svima on je jasno preuzimanjem funkcije saopštio u razgovoru za „Vijesti”, kada je i najavio da će se susresti i sa premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom Milom Đukanovićem.

On je gostujući u emisiji “U žiži” kazao da je Budva poslije Podgorice najznačajniji grad u Crnoj Gori, da je došao da radi i da ponudi potpuno otvorenu saradnju i “da radimo kao da smo jedna partija”.

Postupci Carevića nijesu naišli na odobravanje koalicionih partnera, prije svega Demokrata, koji se još nijesu oglasili što se tiče kadrovskih rješenja. Prioritet Carevića, kako je najavio, je da se Budva što bolje pripremi za predstojeću sezonu, i otklone nagomilani problemi, uspostavi bolja saradnja svih opštinskih službi i preduzeća. Gotovo da nema dana da sa svojim najbližim saradnicima ne obilazi gradilišta, kako bi vidio kako teku radovi na izgradnji infrastrukture koje finansira Opština, posjećuje mjesne zajednice, opštinske službe...

Bonus video: