CDT traži odlaganje izbora u Tivtu

"Nakon donošenja naredbi i uvođenja posebnih mjera koje, za sada, daju pozitivne rezultate po pitanju prevencije širenja koronavirusa u Crnoj Gori, čini se da bi održavanje izbora bio korak unazad u odnosu na sve što je do sada postignuto"
917 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je nadležne da razmotre mogućnost odlaganja lokalnih izbora u Tivtu, koji su planirani za 5. april.

Saopštili su da otkazuju planirano građansko posmatranje izbora u Tivtu i da ne žele ni na jedan način ugroziti zdravlje svojih posmatrača u Tivtu, ali ni zdravlje ostalih učesnika izbora.

"Nakon donošenja naredbi i uvođenja posebnih mjera koje, za sada, daju pozitivne rezultate po pitanju prevencije širenja koronavirusa u Crnoj Gori, čini se da bi održavanje izbora bio korak unazad u odnosu na sve što je do sada postignuto. Bile bi poništene prevencione mjere koje su do sada sprovođene, i to bi loše uticalo na disciplinu i društvenu odgovornost koja se uspješno promoviše dosljednom primjenom propisanih mjera", navodi se na Twitter nalogu CDT-a.

Bonus video: