Cdu: Bolje potpisi SNP-a, nego šatori DF-a

“Crnoj Gori je potreban dijalog, razumijevanje i saradnja, bez obzira na razlike i upravo zbog razlika”
12 komentar(a)
CDU, Foto: CDU
CDU, Foto: CDU
Ažurirano: 01.03.2016. 20:44h

Napori Socijalističke narodne partije (SNP) da mirnom i civilizovanom kampanjom prikuplja potpise za referendum o NATO je za pohvalu, saopšteno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).

“Takva njihova nenasilna akcija pokazuje da je vođstvo SNP shvatilo grešku boravljenja pod šatorima, tj. fingiranja istog, kao i kasnije nekritičke i lakomislene podrške protestima u organizaciji Demokratskog fronta. Dakle: bolje potpisi, nego šatori,” navodi se u saopštenju Cdu-a, napominjući da Ustav ne zahtijeva da se o tom pitanju organizuje glasanje.

Oni su pohvalili još jednu inicijativu SNP-a, koju smatraju još značajnijom.

“U situaciji kada je 'parlamentarni' dijalog prekinut, sa nejasnom perspektivom da li će, kako i kada biti nastavljen, poziv SNP dijelu opozicije na razgovor je ukazao na svijest o potrebi razgovora u tom dijelu opozicionih snaga. Izostanak pozitivnog odgovora od strane svih pozvanih, sa izuzetkom DF-a, ne govori ništa loše o pozivu, već o onima koji se na takvu ponudu oglušuju. Nema razgovora ako oni nijesu kolovođe?” navodi se u saopštenju.

U partiji smatraju da Crnoj Gori treba stabilni politički proces i demokratski dijalog, a ne nestabilnost, nesigurnost i neregularnost.

“Crnoj Gori je potreban dijalog, razumijevanje i saradnja, bez obzira na razlike i upravo zbog razlika”.

Poziv na razgovor koji umanjuje šanse za sukob i konfrontacije je vrijedan podrške, dodaje se u saopštenju.

“Na kraju, a prije nego što nas pomenuti i nepomenuti politički lideri i bliski im mediji 'podsjete' da Cdu nije ni pozvana na ove razgovore - spremno odgovaramo: sve u svoje vrijeme. Cdu ima misiju okupljanja i podrške svima koji žele dobro Crnoj Gori. Svaki, pa i najmanji pomak u tom pravcu vrijedan je pažnje i pohvale”.

Bonus video: