Cetinje: Liberali obišli zapostavljena seoska područja

Članovi Odbora LP Cetinja, u sklopu redovnih aktivnosti, obišli su seoska područija Prijestonice i sa mještanima razgovarali o problemima koji otežavaju njihovo svakodnevno funkcionisanje i ostaju neriješeni duži niz godina
69 pregleda 2 komentar(a)
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2014. 20:01h

Liberalna pratija (LP) Cetinje kreiraće listu crnih tački, koja će biti osnov za sastavljanje programa, a na kojima će se, kako su saopštili, temeljiti dalji rad cetinjskih liberala u smislu rješavanja problema građana te opštine.

Članovi Odbora LP Cetinja, u sklopu redovnih aktivnosti, obišli su seoska područija Prijestonice i sa mještanima razgovarali o problemima koji otežavaju njihovo svakodnevno funkcionisanje i ostaju neriješeni duži niz godina.

Kako je saopšteno iz LP, predstavnici te partije posjetili su Dobrsko selo, Ljubotinj i Rijeku Crnojevića.

“Mještani sela srdačno su primili liberale i kazali da ih još od lokalnih izbora niko nije posjetio i pitao za njihove i probleme njihove zajednice”, kaže se u saopštenju.

Iz LP su kazali da je, kao najznačajniji problem u Dobrskom selu, nedosatak vode i kvalitetne putne infrastrukture, koja bi, kako smatraju, sa malo ulaganja, mogla da se obnovi i sanira.

“Voda koja se već dvije decenije obećava mještanima nikako da poteče, što bi značajno pomoglo ovom vinogradarskom kraju. Identični problemi muče i stanovnike Ljubotinja koji osim puta i vode, nemaju čak ni rasvjetu”, naveli su iz LP.

Prema njihovim riječima, mještani su im kazali da su rasvjetni stubovi postavljeni par godina ranije, ali da struje još uvijek nema.

“Za Ljubotinj koji je istorijsko mjesto, postojbina mnogih istorijskih ličnosti i vojskovođa ali i čuvenog crnogorskog slikara Petra Lubarde, takvo stane je neprihvatljivo”, smatraju u LP.

Oni su poručili da će zahtijevati hitnu sanaciju ovih problema i valorizaciju turističkih potencijala ovog kraja koji će, kako su ocijenili, doprinijeti snažnijem razvoju kako Ljubotinja tako i Prijestonice.

“Rijeka Crnojevića koja je još jedan istorijski lokalitet od nemjerljivog značaja za Crnu Goru i Cetinje, polako zamire bez podrške Opštine”, naveli su iz LP.

Rijeka je, kako su podsjetili, mjesto prve štamparije i štampane knjige na ovim prostorima, centar čuvenog riječkog pazara koji je bio trgovniski centar ove oblasti ali i fabrika za preradu ribe “Ribarstvo” koja danas više ne radi.

“Takvo stanje varoši koja i sela koja su mnogo značila Cetinju, neprihvatljivo je”, upozorili su iz cetinjskog LP.

Oni su najavili da će nastaviti obilazak svih seoskih područija Prijestonice, prikupljajući i, kako su kazali, analizirajući infrastrukturne probleme i razvojne potencijale zajedno sa mještanima lokalnih zajednica.

“Na taj način pokušaćemo da skrenemo pažnju na zapostavljenja područija i ubrzamo rješavanje problema sa kojima se njihovi stanovnici susrijeću”, zaključili su iz LP.

Bonus video: