Cetinjska URA: Ćutite i prikrivate batinaše i kriminalce pod kapuljačama

URA podsjeća da se “nijedan član Opštinskog odbora DPS-a, niti član rukovodstva Prijestonice ili simpatizer DPS-a, nije javno ogradio od svih nepočinstava koja su se desila tog dana”
1650 pregleda 1 komentar(a)
Sa jednog od protesta na Cetinju, Foto: URA
Sa jednog od protesta na Cetinju, Foto: URA

Iz cetinjskog odbora URA-e saopšteno je da se danas navršavaju dvije godine od lokalnih izbora u Prijestonici, "koji nažalost nisu ostali upamćeni – po nečijoj pobjedi ili dobrom rezultatu, već po nepočinstvima u kojima je učestvovala vladajuća partija, potpomognuta zarobljenim institucijama, u prvom redu policijom i tužilaštvom"

“Tok dana su od strane, za policiju i tužilaštvo “nepoznatih lica”, napadnuti i povrijeđeni kandidati za odbornike Građanskog pokreta URA, kao i veći broj naših simpatizera i sugrađana. Iako je nadležnim organima dostavljeno više nepobitnih dokaza, poput snimaka na kojima se vide lica batinaša i registarske oznake automobile koje su koristili prilikom napada, nadležne institucije za dvije godine nisu učinjele ništa, da bi “rasvijetlili” navedena krivična djela”, podsjetila je cetinjska URA.

Saopšteno je da je više kandidata za odbornike Građanskog pokreta URA, "među kojima su Slavko Šole Janković, Marina Martinović, Marko Popović i drugi, ali i građana Cetinja, zadobilo povrede prilikom fizičkog napada i prskanja suzavcem od strane nepoznatih lica, koja su obezbjeđivala izborne štabove Demokratske partije socijalista (DPS), zbog čega im je pružena pomoć u Urgentnom centru."

“Kao i u svakoj diktatorskoj zemlji sa zarobljenim institucijama, i ovog puta su te “institucije” bile na strani vladajuće partije i njihovog kriminala, a ne na strani pravde i građana. Podsjećamo da je DPS, tog dana, angažovao brojna poznata lica iz kriminalnog miljea, koja su obezbjeđivala njihove mini-štabove za kupovinu glasova, a koja su napala predstavnike opozicije. Da ironija bude veća, ista lica su kasnije snimljena – u direktnom prenosu RTCG-a, kako napuštaju zgradu Prijestonice i kancelariju gradonačelnika, sakriveni ispod kapuljača”, podsjetila je cetinjska URA.

URA podsjeća da se “nijedan član Opštinskog odbora DPS-a, niti član rukovodstva Prijestonice ili simpatizer DPS-a, nije javno ogradio od svih nepočinstava koja su se desila tog dana”.

“Naprotiv, čak je jedan broj tih “heroja”, svojim lažnim, banalnim i smiješnim svjedočenjima aktivno pomagao Tužilaštvu da zataška nepočinstva, kako bi plaćeni batinaši i kriminalci izbjegli pravdu. Takvo sramno ponašanje DPS-a nismo zaboravili, a nisu ni naši sugrađani”, ukazali su u cetinjskom odboru Građanskog pokreta URA.

Bonus video: