Cetinjska URA: Osuđeni oni koji su branili Ustav, “crne kapuljače” na slobodi

“Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja u kakvom stanju se nalazi današnja Crna Gora. Stepen partijske zarobljenosti institucija dostigao je svoju kulminaciju, a ako tome dodamo spregu vrhuške DPS-a sa članovima kriminalnih grupa u Crnoj Gori, onda imamo evidentnu nesigurnost građana i ozbiljnu ugroženost našeg puta ka EU”, navodi on u saopštenju dostavljenom medijima
173 pregleda 4 komentar(a)
Slavko Sole Janković, Foto: URA
Slavko Sole Janković, Foto: URA
Ažurirano: 20.06.2018. 10:46h

Nakon brutalnog fizičkog nasrtaja na funkcionere i kandidate za odbornike Građanskog pokreta URA, među kojima je bilo i žena, a od strane “crnih kapuljača”, jedina presuda izrečena je predstavnici URA-e Mariji Kapi čiji je brat od posljedica tog napada, sa još nekolicinom istaknutih članova URA-e, završio u KBC-u, podsjetio je danas odbornik Građanskog pokreta URA na Cetinju Slavko Šole Janković.

On ističe da izvješaji ljekara, fotografije i snimci registarskih oznaka automobila iz kojeg je počinjeno krivično djelo, kao i snimak sa nacionalne televizije, uz pregršt dokaza na samom terenu, nijesu bili dovoljni da se vinovnici tih sramnih aktivnosti izvedu pred lice pravde, a kamoli sankcionišu.

“Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja u kakvom stanju se nalazi današnja Crna Gora. Stepen partijske zarobljenosti institucija dostigao je svoju kulminaciju, a ako tome dodamo spregu vrhuške DPS-a sa članovima kriminalnih grupa u Crnoj Gori, onda imamo evidentnu nesigurnost građana i ozbiljnu ugroženost našeg puta ka EU”, navodi on u saopštenju dostavljenom medijima.

On kaže i da rukovodstvo cetinjskog DPS-a predvođeno Aleksandrom Bogdanovićem, Jovanom Martinovićem i Momčilom Martinovićem tog dana je nesumnjivo učinilo najsramniju stvar na političkoj sceni od postojanja višepartizma na Cetinju i pokazalo da su zbog šačice vlasti spremni čak i životno ugroziti svoje sugrađane.

“Njihovi egzekutori iz raznih gradova Crne Gore sijali su satrah cetinjskim ulicama. Očigledno da je tog dana bilo dozvoljeno sve osim poraza DPS-a, koji se suštinski i desio. Tog dana pored DPS-a poraz su doživjele i institucije, a prije svega Odjeljenje bezbjednosti Cetinje i Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju, kada su nedvosmisleno stali na stranu počinioca krivičnih djela. Neke od tih situacija su zabilježene i kamerom, pa svaki pokušaj demagoškog bježanja od odgovornosti predstavlja po sebi još jednu nečasnu radnju”, tvrdi Janković.

Dodaje da u Građanskom pokretu URA vjeruju da je pravda, iako spora, ipak dostižna i da će doći dan kada će zakon biti jači od pojedinaca.

“Kada će svaki građanin shodno Ustavu imati pravo da na izborima izrazi svoju slobodnu volju i kada će svaki dobronamjerni građanin koji želi bolju budućnost Crne Gore zaista biti pobjednik nakon izbora”, zaključio je on.

Bonus video: