Članovi GO SNP-a: Žalostan pokušaj rukovodstva da sipanjem otrova onemogući sastanak

"Učinili su to na sličan način kao kada smo 1998, 1999. i 2001. godine od strane DPS-ovog režima zasipani bojnim otrovima. Međutim, i tada i sada znali smo se odbraniti od, izgleda, jedne iste organizovane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju članova članova GO SNP"
0 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 03.07.2017. 19:43h

Članovi Glavnog odbora SNP-a saopštili su da su održali večeras sastanak u prostorijama centrale Partije, "bez obzira na žalosan pokušaj tzv. rukovodstva da to onemogući sipanjem otrova po prostorijama, neposredno prije održavanja sastanka"

"Učinili su to na sličan način kao kada smo 1998, 1999. i 2001. godine od strane DPS-ovog režima zasipani bojnim otrovima. Međutim, i tada i sada znali smo se odbraniti od, izgleda, jedne iste organizovane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju članova članova GO SNP"

Oni su podnijeli predlog za sazivanje vanredne sjednice Glavnog odbora SNP-a.

Predlažu da predsjednik SNP-a u ostavci Srđan Milić, sjednicu Glavnog odbora SNP-a sazove u nedjelju, devetog jula, u 13 časova u sjedištu SNP-a Crne Gore.

"Za sjednicu određujemo sledeći dnevni red - rasprava i dogovor o obezbjeđivanju jedinstvenog i cjelovitog funkcionisanja Socijalističke narodne partije, obezbjeđivanje funkcionisanja i donošenja odluka Glavnog odbora u skladu sa Statutom SNP i dogovor o zajedničkom organizovanju vanrednog osmog Kongresa SNP, na temelju jasnih realnih i svima prihvatljivih kriterijuma za izbor predstavnika na Kongresu, i donošenje neophodnih odluka. Ukoliko predsjednik SNP-a u ostavci Srđan Milić u naznačenom terminu do četvrtka 6. jula 2017. godine, do 12 časova ne sazove sjednicu Glavnog odbora i saziv ne dostavi svim članovima Glavnog odbora, tražimo da po ovom predlogu, u istom terminu i sa istim dnevnim redom, sjednicu Glavnog odbora SNP-a sazove potpredsjednica partije Danijela Pavićević. U slučaju da i potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević do petka 7. jula 2017. godine, do 12 časova po ovom predlogu ne sazove sjednicu i saziv ne dostavi svim članovima Glavnog odbora, određujemo da sjednicu Glavnog odbora sazove Kljajić Rade, član Glavnog odbora SNP Crne Gore", navodi se u saopštenju članova GO SNP koji su taj predlog uputili i Miliću i Danijeli Paavićević.

Članovi Glavnog odbora SNP-a, koji su nezadovoljni načinom na koji su partiju vodili Srđan Milić i Snežana Jonica, sastali su se večeras kako bi razgovarali o daljoj sudbini stranke, piše portal RTCG.

Oko 40 članova rukovodstva te stranke okupilo se, u popodnevnim satima, ispred prostorija stranke u Podgorici. U prvom pokušaju ulaska nijesu uspjeli jer im, kako piše RTCG, iz "Milićevog dijela stranke" nijesu dozvolili ulazak zbog toga što je, kako je rečeno, izvršena deratizacija prostorija, a da će se, u susret avgustovskom kongresu, narednih dana krečiti i obavljati drugi radovi.

"Čudi, ali ne iznenađuje način na koji je organizovano i zakazano ovo okupljanje. Jer, svi u SNP-u znaju da je u toku sređivanje prostorija u susret Kongresu. Danas je to deratizacija i dezinfekcija, sjutra će to biti krečenje, nakon toga sređivanje podova i ostale aktivnosti, sve u susretu održavanja Kongresa 13. avgusta", kazala je Slađana Kaluđerović.

Naknadno su ipak ušli i tamo održali sastanak na kome su, kako su naveli ranije, članovi koji i dalje baštine ideju izvornog SNP-a, razmatrali vraćanje partije u statutarne okvire, poziv na dogovor i jedinstvo, organizovanje odbora koji će da izmijeni odluke o kriterijumima za pripremu Kongresa.

Grupu nezadovoljnih funkcionera SNP-a predvode poslanik Aleksandar Damjanović i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Bonus video: