Članovi Predsjedništva Pozitivne traže od Pajovića da zakaže sjednicu otvorenu za javnost

9 komentar(a)
Darko Pajović, Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Darko Pajović, Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.09.2014. 18:16h

Članovi Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Nikola Necko Koćalo, Goran Đurović, Emin Duraković, Luka Rakčević, Dragan Ćiro Cvetković i Miloš Konatar pozvali su Darka Pajovića da, kako navode, "prekine sa zamajavanjem članstva Pozitivne CG i zamaranjem javnosti neistinitim i fabrikovanim saopštenjima sa sjednica stranačkih organa".

Oni su, kako se navodi u saopštenju, tražili da Pajović, "smogne hrabrosti i zakaže sjednicu Predsjedništva, za 22. septembra". Oni su zahtijevali da sjednica bude otvorena za javnost.

Potpisnici saopštenja predložili su dvije tačke dnevnog reda: Donošenje Odluke o sazivanju vanrednog izbornog Kongresa za 08. novembar, te donošenje Odluke o raspolaganju imovinom PCG.

"Svaki odgovor koji ne sadrži jasan saziv i datum ove sjednice, kao i neprihvatanje javnosti rada, smatraćemo jos jednim u nizu primjera kršenja stranačkih akata, novom manipulacijom i nevjerovatnom upornošću u održavanju blokade rada stranke. Cilj je jasan – samouništenje stranke ako Pajović nije predsjednik, a do tada protivpravno i nekontrolisano raspolaganje cjelokupnom stranačkom imovinom. Ovim želimo da stavimo tačku na javno iznošenje unutarstranačkih problema", navodi se u saopštenju.

Bonus video: