CP: Eksponenti stranih političkih centara spremni na sve

„Nije prvi put da ukazujemo crnogorskoj javnosti i državnim organima na sličnosti sa događajima od prije stotinjak godina kada su iste strane sile, ne prezajući ni od političkih likvidacija, atakovale na suverenitet Crne Gore, upotrebljavajući i tada i danas brojnu petu kolonu“
10 komentar(a)
incident, Skupština, Foto: Savo Prelević
incident, Skupština, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2016. 10:51h

Posljednji događaji u parlamentu Crne Gore pokazuju da su eksponenti stranih političkih centara spremni da idu do kraja u ispunjenjih interesa tih centara, protivnih interesima Crne Gore i ne birajući sredstva, ocijenjeno je iz Crnogorskog pokreta (CP).

„Nije prvi put da ukazujemo crnogorskoj javnosti i državnim organima na sličnosti sa događajima od prije stotinjak godina kada su iste strane sile, ne prezajući ni od političkih likvidacija, atakovale na suverenitet Crne Gore, upotrebljavajući i tada i danas brojnu petu kolonu“, kaže se u saopštenju CP.

Kako su naveli, zabrinjava ih odsustvo svijesti da nepreduzimanje zakonskih i političkih radnji protiv takvih aktivnosti vodi ka sličnom scenariju i danas.

„Jer je potpuno jasno da se Crna Gora jedino može odbraniti od nasrtaja na nju pristupanjem evroatlanskim integracijama. Izgleda da veću svijest o tome imaju neprijatelji Crne Gore, nego institucije crnogorske države i veći dio javnosti“, smatraju u CP.

Prema njihovim riječima, odgovornost za nemile i sramotne scene u parlamentu ne snose samo akteri iz Demokratskog fronta, već svi oni koji su im svojim prisustvom na anticrnogorskim protestima davali podstreka za dalje atakovanje na Crnu Goru, kao i oni koji su zloupotrijebili te anticrnogorske proteste izazivajući političku krizu u najosjetljivijem trenutku po državu.

„Trenutku kada se našla u situaciji da za sva vremena riješi svoju bezbjednost i bezbjednost svojih granica članstvom u NATO savezu, i kada je pokrenula aktivnosti na suzbijanju pogubnog i razarajućeg djelovanja Ssrpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori“, kazali su iz CP.

Oni su apelovali na državne organe i institucije da „preduzmu sve aktivnosti na sopstvenom pročišćenju od simpatizera i pristalica eksponenata stranih interesa, bilo da se radi o ruskim ili velikosrpskim, i preduzmu sve aktivnosti na suzbijanju djelovanja pete kolone u Crnoj Gori“.

Crna Gora je, smatraju u CP, napadnuta i spolja i iznutra, i pokušava se suspendovati suverena volja građana da u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore odlučuju o svojoj i o sudbini svoje države. „A to ne može biti ni legalno ni legitimno“.

„Države zato i posjeduju represivni aparat, da bi se odbranile od ataka na nju i na ustavni poredak. Pokažite političkim lešinarima da su manipulativne tvrdnje da bilo kome u vlasti odgovara djelovanje pete kolone u Crnoj Gori, i da neko u tome nalazi svoj interes“, poručili su iz CP.

Bonus video: