Crnogorska: Emancipatorske građanske partije razvlašćuju DPS u Tivtu

"Trgnućemo narod iz apatije u koju su upali misleći da ne može biti bolje", poručio je Božović
2226 pregleda 4 komentar(a)
Pavićević i Božović, Foto: Crnogorska
Pavićević i Božović, Foto: Crnogorska

Crnogorska je zvanično otvorila kancelariju te partije u Tivtu.

Predśednik OO Crnogorske Tivat i član Predśedništva Crnogorske, Goran Božović, naglasio je da otvaranje kancelarije predstavlja potvrdu ozbiljne namjere za nastavak borbe za ozdravljenje društva, te da će kancelarija biti svetionih slobode, iz koje će zajedničkim snagama s ostatkom građanske opozicije oslobađati građane Tivta od straha koji je nametnula aktuelna vlast.

„Nije sve trulo, ima nade za ozdravljenje, trgnućemo narod iz apatije u koju su upali misleći da ne može biti bolje. Borićemo se časno, civilizovano i dostojanstveno za bolje, bravednije i uređenije društvo, za vraćanje moralnog sistema vrijednosti koji je zgažen, i za vraćanje dostojanstva koje je totalno uniženo. Vratićemo povjerenje u politiku i političare tako što će iza svake odluke stojati ljudi od integriteta, kojima se može vjerovati. Pokazaćemo što znači odgovornost, pojam koji je potpuno nepoznat aktuelnoj vlasti. Naš cilj je slobodan, srećan i zadovoljan građanin”, ističe Božović.

Božović
Božović(Foto: Crnogorska)

Skupu su prisustvovali i predstavnici većine građanske opozicije u Tivtu, Demokrata, Demosa, Ure, građanske liste Arsenal za Tivat, uz podršku i čestitke predstavnika Tivatske akcije i Bokeškog foruma.

„Pružamo Vam ruku saradnje, očekujemo koordinisano i podržavajuće djelovanje u borbi protiv pošasti koja nas je zadesila, zarad postizanja zajedničkog cilja, bolje budućnosti svih građana, a putevi su nam veoma srodni”, istakao je Božović obraćajući se gostima iz opozicionih stranaka.

„Naročita mi je čast da sam večeras u društvu slobodnih građana koji su imali hrabrosti da prisustvuju događaju uprkos atmosferi straha i partitokratije koji kreira aktuelna vlast. Mogu vladajuće partije organizovati megalomanske kongrese kako bi, tobož, demonstrirali moć, ali svi znamo da je to sve lažno. Svako lice prisutno na takvom kongresu je rob iz koristoljublja, pa više vrijedi jedan slobodan čovjek na ovom skupu nego cijeli taj kongres”, naglašava Božović, koji je obećao da će Crnogorska vazda biti na strani pravde, časti, slobode i dostojanstva Crne Gore i svih njenih građana kao nosilaca suvereniteta, bez razlike.

Crnogorska
Sa otvaranja kancelarije(Foto: Crnogorska)

Predśednik Crnogorske, Vladimir Pavićević, izrazio je zadovoljstvo radom OO Crnogorske Tivat i čestitao na predanom i kvalitetnom opozicionim djelovanju i pozicioniranju lokalnog lidera Crnogorske kao ozbiljnog i temeljnog kritičara lokalne vlasti.

„Pozivam sve političke stranke građanske orijentacije da se povezuju u emancipatorski blok u Tivtu kako bismo ostvarili cilj o kojem govorimo večeras, a to je razvlašćivanje DPS-a i bolja budućnost građana Tivta” ističe Pavićević.

Pavićević je istakao ideju ustavnog patriotizma, funkcionalnu tržišnu privredu i razvlašćivanje DPS-a kao strateške smjernice djelovanja Crnogorske u narednom periodu.

„Ustavni patriotizam je jedna snažna integrativna ideja za podijeljeno crnogorsko društvo. To je ideja kojom se snaži država Crna Gora. To je ideja koja donosi koheziju neophodnu za prevazilaženje u prošlosti dominantnih politika zasnovanih na podjelama, kako bi došli u situaciju da razvlastimo DPS koji je u tridesetogodišnjoj vladavini za ogromni broj građana donio teške nepravde. Sigurni smo da ćemo u saradnji sa ostalim emancipatorskim političkim snagama činiti okosnicu nove vlasti koja će značiti bolju budućnost svih građana”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: