Crnogorska vlast da prestane sa diskriminacijom Srba - Vijesti.me
MANDIĆ I NIKOLIĆ:

Crnogorska vlast da prestane sa diskriminacijom Srba

Treba popraviti odnose između Srbije i Crne Gore, „koje je crnogorska vlast svela na najmanju mjeru u istoriji“

Toma Nikolić, Aleksandar Vučić, Andrija Mandić
Toma Nikolić, Aleksandar Vučić, Andrija Mandić (Foto: Savo Prelević)

Diskriminacija Srba, koju kreira crnogorska vlast, mora biti zaustavljena, ocijenili su predsjednici Nove srpske demokratije(NOVA) i Srpske napredne stranke, Andrija Mandić i Tomislav Nikolić.

Oni su se danas razgovarali u Beogradu o političkim i ekonomskim pitanjima i odnosima između Srbije i Crne Gore.

Iz NOVE je saopšteno da su Mandić i Nikolić ocijenili da treba popraviti odnose između Srbije i Crne Gore, „koje je crnogorska vlast svela na najmanju mjeru u istoriji“.

Oni su saglasni da su Crna Gora i Srbija upućene jedna na drugu i da će se kvalitetnijom saradnjom povećati kvalitet života i standard građana, kao i da je važno da se procesom integracija usvajaju evropski standardi.

„Razgovarali su i o položaju Srba u Crnoj Gori i istakli da se mora zaustaviti diskriminacija nad srpskim narodom, koja se ispoljava u svakoj oblasti koju kreira crnogorska vlast. Mandić je predočio stav da Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti nacionalna manjina“, navodi se u saopštenju.

Mandić i Nikolić očekuju da će NOVA i SNS i u budućnosti nastaviti blisku saradnju, „kao partneri i dvije konzervativne stranke, a ocjenjuju da i druge ideološki slične partije iz Srbije i Crne Gore treba da izgrađuju dobre odnose“.