Crnogorska završila godinu u minusu

Stranka Vladimira Pavićevića nije imala prihoda iz državnog budžeta, od Opštine Budva dobila 34 hiljade eura
1054 pregleda 3 komentar(a)
Bez troškova za službeni put: Pavićević, Foto: Filip Roganović
Bez troškova za službeni put: Pavićević, Foto: Filip Roganović

Crnogorska je prošlu godinu završila u minusu od preko šest hiljada eura, pokazao je konsolidovani finansijski izvještaj stranke Vladimira Pavićevića. U izvještaju za 2018. godinu koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) navodi se da stranka nije imala prihoda iz državnog budžeta, dok je od Opštine Budva dobila skoro 34 hiljade eura. Crnogorska je prošle godine dobila skoro tri hiljade eura donacija, dok je od članarina prikupila 479 eura. Donaciju od hiljadu eura dala je firma “JAMB”, dok je Ranka Šćepanović dala 1.500 eura. U Centralnom registru privrednih subjekata navodi se da je osnivač firme Dragan Ivančević, a djelatnost turistička.

U izvještaju se navodi i da je na zarade u Crnogorskoj potrošeno preko 20 hiljade eura, što je tri puta više nego 2107. godine. Ističe se i da su ostali poslovni rashodi iznosili 19.610 eura, dok je na gorivo potrošeno 2.800 eura. Pavićevićeva stranka nije imala troškova za službeni put i smještaj funkcionera, dok je za transport potrošila dvije hiljade eura. Navodi se i da je na zakup stranačkih prostorija potošeno 3.614 eura, dok su troškovi reprezentacije iznosili preko osam hiljada eura.

U godišnjem izvještaju Demokratske narodne partije (DNP) navodi se da je ta članica Demokratskog fronta (DF) prošle godine iz državnog budžeta dobila preko 197 hiljada eura, dok je im je iz budžeta lokalnih samouprava isplaćeno skoro 19 hiljada eura. DNP-u je u Podgorici prošle godine isplaćeno oko 21 hiljada eura, u Budvi deset a u Mojkovcu, Plavu i Beranama preko hiljadu eura. U finansijskom izvještaju se navodi i da stranka Milana Kneževića ima dva službena automobila vrijedna 31.729 eura, od čega je polovni “audi A6” kupljen prošle godine za 22 hiljade eura. DNP prošle godine nije imao prijavljenih donacija, za razliku od 2017. godine kada je prikupio 36 hiljada eura. Navodi se i da stranački funkcioneri i članstvo nemaju obavezu da plaćaju članarinu. Na zakup stranačkih prostorija potrošeno je preko 14 hiljada eura, od čega je najviše u Kotoru gdje su platili 3.555 eura. Kneževićeva stranka je na zarade potrošila preko 203 hiljade eura, od čega je skoro 66 hiljade za službena putovanja. Troškovi izborne kampanje su, kako se navodi u finanijskom izvještaju za prošlu godinu, iznosili nepunih 99 hiljade eura.

Bonus video: