Crnogorski vojnici u misiji EU?

Savjet za odbranu i bezbjednost afirmisao je normativne i organizacione aktivnosti u bezbjednosnom sektoru koji su u funkciji NATO integracija
1 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojska Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.03.2014. 18:49h

Savjet za odbranu i bezbjednost predložio je da crnogorski vojnici učestvuju i u mirovnoj misiji Evropske unije - EUTM /Europian Union Training Mission Mali/ u Maliju, što će razmatrati parlament.

U Podgorici je danas održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik države Filip Vujanović, a prisustvovali članovi Savjeta- predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Savjet za odbranu i bezbjednost afirmisao je normativne i organizacione aktivnosti u bezbjednosnom sektoru koji su u funkciji NATO integracija.

“Savjet je utvrdio Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u mirovnu misiju Evropske Unije „Europian Union Training Mission Mali (EUTM)“ u Maliju, koji će podnijeti Skupštini Crne Gore na razmatranje po skraćenom postupku”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Predlogom odluke je predviđeno da se u tu misiju Evropske Unije uputi jedan oficir crnogorske Vojske, uz mogućnost rotacije.

Savjet je donio odluku o redovnom unapređivanju viceadmirala Dragana Samardžića, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, u čin admirala.

Sjednici Savjeta su po pozivu prisustvovali potpredsjednici Vlade Duško Marković i Igor Lukšić, ministar odbrane Milica Pejanović – Đurišić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost mr Boro Vučinić i načelnik Generalštaba Vojske viceadmiral Dragan Samardžić.

Bonus video: