Crnogorsku preuzima Bulatović?

Za februar zakazan kongres, Ivančević kaže da će partija biti profilisana kao liberalno demokratska
15888 pregleda 37 komentar(a)
Vladimir Bulatović, Foto: Vuk Lajović
Vladimir Bulatović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik budvanskog odbora Crnogorske i aktuelni potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović najozbiljniji je kandidat za novog lidera te partije, nezvanično je potvrđeno "Vijestima". Sadašnji predsjednik Vladimir Pavićević je na sjednici Predsjedništva kazao da se neće kandidovati.

Odlazak Pavićevića bio je očekivan jer protiv njegove politike javno je istupio dio budvanskog odbora, koji je i najjači lokalni odbor te partije u Crnoj Gori.

Pavićević je “Vijestima” kazao da imaju dogovor na posljednjoj sjednici Predsjedništva da o internim stranačkim pitanjima ne govore javno.

Redovni kongres partije na kome će biti izabrano novo rukovodstvo biće održan u februaru, a organizacioninim odborom za pripremu kongresa rukovodi Dragan Purko Ivančević.

"Kongres će osnažiti našu partiju i profilisati je kao liberalno demokratsku, koja je i građanska i evropska i koja će nastaviti svoje političko djelovanje na planu alternative aktuelne vlasti. Crnogorska je državotvorna i baštini sve one vrijednosti koje Crnu Goru čine jačnom i boljim mjestom za život. Osnažićemo sve one izvorne principe na kojima je formirana partija“, kazao je Ivančević za "Vijesti".

Naglasio je da je otvoren kandidacioni postupak i očekuje već naredne sedmice da se pojedinci kandiduju za funkcije u partiji.

"Mislimo da ćemo kroz osnaživanje građanskog kapaciteta i kroz građansku alternativu vlasti uspjeti da obnovimo i povećamo uticaj u sredinama gdje tradicionalno imamo podršku.Očekujemo da ćemo još definisati našu političku orijentaciju, da je Crna Gora prostor gdje smo svi na svome i gdje smo svi jednaki. Osnažićemo sve one spoljnopolitičke priorirte evropske i evroatralnske integracije, a na unutrašnjem planu vladavinu prava, građanska država, borba protiv korupcije i kriminala“, kazao je Ivančević.

Šef odborničkog kluba Crnogorske u lokalnom parlamentu Miodrag Čučka, koji je podnio ostavku uoči Nove godine, juče je kazao “Vijestima“ da ona nema veze sa Vladimirom Pavićevićem, kako se u medijima spekulisalo već da je "razlog lične prirode".

Bonus video: