Cungu pisao Markoviću o lokaciji za karantin: Štetna i pomisao, ne donosite odluke bez nas

Cungu je naveo da su u zadnjih par mjeseci, građani Ulcinja više puta izrazili neslaganje i razočarenje nestručnim i sujetnim upravljanjem gradom, jer se, kako je naveo, bitne odluke, mahom pogrešne i štetne, donose u konsultacijama samo sa pojedinim a ne svim partnerima u vlasti
11984 pregleda 20 komentar(a)
Cungu, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Cungu, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2020. 10:38h

Predsjednik Force Nazif Cungu izrazio je zabrinutost povodom najava iz Ministarstva zdravlja da se bivša kasarna Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Zoganju kod Ulcinja razmatra kao potencijalna lokacija karantina za koronavirus i ocijenio da je i sama pomisao o tome, pogrešna i štetna za grad i mještane.

On je u otvorenom pismu premijeru Dušku Markoviću, odajući mu priznanje za ogroman trud i konkretne korake usmjerene ka boljoj budućnosti svih građana Crne Gore, zatražio da se o tako važnim temama odluke ne donose bez predstavnika Force, koja je koalicioni partner Demokratskoj partiji socijalista (DPS) na lokalnom i državnom nivou.

"Svjestan sam da je sama priroda problema jako osjetljiva i svjestan sam, takođe, da su društveno-političke prilike ozbiljne. Međutim, smatram da je čak pomisao da se ovakva institucija postavi u Ulcinju, u turističkom gradu, pogrešna pa čak i štetna u ovim okolnostima", ocijenio je Cungu u pismu Markoviću.

Naveo je da su u zadnjih par mjeseci, građani Ulcinja više puta izrazili neslaganje i razočarenje nestručnim i sujetnim upravljanjem gradom, jer se, kako je naveo, bitne odluke, mahom pogrešne i štetne, donose u konsultacijama samo sa pojedinim a ne svim partnerima u vlasti.

"Najava postavljanja karantina dodatno raspiruje negativne emocije građana, koji su s pravom zabrinuti za svoju budućnost u ovom gradu, u kojem su najmanje plate i penzije na primorju iako ima najveći potencijal razvoja u Crnoj Gori. Slučaj karantina nam daje negativan dojam da je praksa donošenja odluka bez konsultacija sa partnerima prenijeta i na državni nivo", piše u pismu.

Navodi se da građani Ulcinja stalno ukazuju da su nezadovljni nivoom usluga javnog zdrastvenog sistema u Crnoj Gori.

"Posjeta resornog ministra gradu bez posjete Opštini, daje loš dojam", istakao je Cungu navodeći da u Forci ima pozitivan stav prema premijeru kao rukovodiocu čitave državne administracije.

"Stoga imamo slobodu da Vas zbog toga molimo da u duhu sveobuhvatnog društvenog dijaloga koji ste najavili, ne dozvolite da se ovakve teme razmotraju u uskom krugu i bez prisustva naših predstavnika", zaključuje se u pismu.

Bonus video: