Da li želite ovakva autobuska stajališta?

Demokratska Crna Gora će učiniti sve da mladima omoguće bolje uslove kako ne bi odlazili iz Rožaja, već se vraćali u njih. Jedan od prvih projekata Demokrata, kao nosioca nove vlasti u Rožajama, biće postavljanje komunalne i saobraćajne infrastrukture
219 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Demokrate, projekat, Foto: Demokrate
Rožaje, Demokrate, projekat, Foto: Demokrate
Ažurirano: 11.05.2018. 06:28h

Zbog loše socio-ekonomske situacije i industrijske degradacije, stanovništvo sjevera, pa i Rožaja, prinuđeno je da svoju sreću traži daleko od rodne kuće i topline porodičnog doma.Posebno zabrinjava nemarnost i nebriga predstavnika državne vlasti i lokalne samouprave, koji i ne pokušavaju da riješe problem. Umjesto rješenja, novih radnih mjesta, društvenog napretka i povećanja životnog standarda, imamo društvo partokratije sa privrednom regresijom i zarobljenim institucijama, dok nepotizam nadjačava znanje, struku i školu. Nesumnjivo je jasno da lokalna vlast svojim bahatim i nedgovornim ponašanjem gasi i posljednu želju mladih za povratak u zavičaj.

Demokratska Crna Gora će učiniti sve da mladima omoguće bolje uslove kako ne bi odlazili iz Rožaja, već se vraćali u njih. Jedan od prvih projekata Demokrata, kao nosioca nove vlasti u Rožajama, biće postavljanje komunalne i saobraćajne infrastrukture.

Autobusko stajalište u blizini trgovinskog centra ETC kao i da ne postoji. Učenici i ostali putnici iz sela u okolini Rožaja svakodnevno su u opasnosti, zato što nemaju gdje da sačekaju autobus. Na ovom mjestu je postavljena improvizovana klupa, koja je često prevrnuta, i kao takva samo predstavlja smetnju učesnicima u saobraćaju. Idejni projekat Demokrata predviđa da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut red vožnje, kao i mjesto za turističku mapu i reklamni materijal. Takođe, ideja je da određeni broj stanica budu takozvana „pametna stajališta“, što znači da će sadržati bežični internet po ugledu na gradove širom Evrope. Demokrate će mještanima ovog naselja omogućiti pristojnije čekanje prevoza u kišnim i sniježnim danima. Takođe, autobusima će se omogućiti normalan pristup, kako ne bi remetili saobraćaj. Rožajcima treba na svaki način stvoriti uslove za pristojan i dostojanstven život u rodnom mjestu. Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.

Demokrate: Piva će dobiti moderno šetalište i biciklističke staze

Kada govorimo o pivskom kraju, konkretno o Plužinama, Demokratska Crna Gora kao prioritet u svom Programu ističe zaustavljanje migracije stanovništva i povratak onih koji su već otišli. Odgovornim radom, realnim projektima, uređenjem infrastrukture stvoriće se uslovi da se zaustavi migracija i mladima pruže svi sadržaji koji im omogućavaju pristojan i dostojanstven život u svom rodnom kraju.

Među pomenutim infrastrukturnim projektima nalaze se i izgradnja šetališta i biciklističke staze, sanacija klizišta i postavljanje drvoreda i rasvjete duž obale jezera. Brojni Pivljani i Pivljanke šetaju obalom jezera na potezu restoran Sočica – Gradac, međutim, tlo tog područja koje je karakteristično po klizištu, nažalost, još nije propisno sanirano. Kako bi ova lokacija postala bezbjedna i funkcionalna, neophodno je taj problem pod hitno rijšiti. Napominjemo da se iz opštine Plužine poslednjih nekoliko godina odselio ogroman broj stanovnika, pa je svima jasno da se moraju preduzeti urgentne mjere kako bi se taj trend zaustavio, a grad ponovo oživio.

Zato je i ovaj projekat Demokrata usmjeren na oplemenjivanje grada sportsko-rekreativnim sadržajem, koji bi stanovnicima Plužina obezbijedio kvalitetniju svakodnevnicu, a samoj opštini sliku zaokružene ambijentalne cjeline. Zato dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.