Dačić: Ako su Srbi opozicija u Crnoj Gori ne znači da nemaju prava

"Ne znam šta je loše u srpskim pjesmama, sa "Tamo daleko" koja nema nikakve veze sa aktuelnim dešavanjima. Toliko ima crnogorskih pjesmama u Srbiji, i niko nije reagovao", kazao je Dačić
4971 pregleda 37 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto

Ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, komentarišući najavu vlasti Crne Gore da će podići krivične prijave protiv organizatora humanitarnog koncerta, naveo je da Srbija želi korektne odnose sa svima.

"Mi nemamo bliži narod od Crnogorskog, ali je za ljubav potrebno dvoje. Ne znam šta je loše u humanitarnom koncertu za Srbe na Kosovu i Metohiji. Ne znam šta je loše u srpskim pjesmama, sa "Tamo daleko" koja nema nikakve veze sa aktuelnim dešavanjima. Toliko ima crnogorskih pjesmama u Srbiji, i niko nije reagovao", kazao je Dačić.

Ministarstvo kulture najavilo je podnošenje krivične prijave protiv organizatora koncerta u Herceg Novom jer se, kako je saopšteno, na manifestaciji "prekršio čitav skup zakonskih odredbi".

Dačić je za RTS kazao da bi bilo u interesu svih da se spuste tenzije.

"Zamislite da ima Albanaca trećina u Crnoj Gori koliko ima Srba. Da li bi se tako ponašali prema njima. Vidite kako se u Sjevernoj Makedoniji ponašaju prema Albancima. Prava Srba u Crnoj Gori – ako su Srbi opozicija u Crnoj Gori, ne znači da nemaju pravo", rekao je Dačić.

Bonus video: