Đačić: Nije moralno donijeti odluku da se kupuju udžbenici prvacima

U Crnoj Gori je 13 opština obezbjedilo udžbenike za učenike prvog razreda, a pojedine i za sve osnovce
2777 pregleda 5 komentar(a)
To nije moralno: Đačić
To nije moralno: Đačić

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić nije prihvatio predlog kluba Odbornika Demokrata da se u budžetu Opštine za ovu godinu predvide sredstva za nabavku udžbenika koji bi se besplatno podijelili učenicima prvog razreda.

Đačić kaže da nije moralno donijeti odluku da se kupuju udžbenici učenicima prvog razreda, i smatra to najgorom političkom zloupotrebom.

Đačić je ovom izjavom za političku zloupotrebu posredno optužio i svoje kolege i partijske drugove, jer je u većini Opština koje dijele besplatne udžbenike na vlasti Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima.

U Crnoj Gori je 13 opština obezbjedilo udžbenike za učenike prvog razreda, a pojedine i za sve osnovce.

Udžbenike su obezbjedile opštine Tivat, Bar, Mojkovac i Podgorica Nikšić, Danilovgrad, Bijelo Polje, Cetinje, i opozicione opštine Herceg Novi, Budva, Berane I Plužine.

"Lično smatram da nije moralno donijeti odluku da se kupuju udžbenici učenicima prvog razreda. Pazite koliko ja rizikujem politički jer ja smatram da to nije moralno. Koji je to kriterijum da izdvajate u jednoj po jednoj Opštini a čini mi se da su to uradile neke opozicione Opštine da se kupuju knjige učenicima prvog razreda. Po meni je to najbrutalnija politička kampanja. Ne može gora politička zloupotreba od toga", rekao je Đačić na sjednici Skupštine opštine.

On je kazao da se na ovakvim temama ne može politički poentirati.

Odbornik Demokrata u Skupštini Opštine Pljevlja Bojan Krvavac kaže da neprihvatanje njihovog predloga od kojega bi koristi imali svi građani bez obzira na političku pripadnost, lokalna samouprava pokazala potpuni nedostatak senzibiliteta za potrebe najugroženijih.

Bojan KrvavacBojan Krvavac

“Lokalna samouprava na čelu Đačićem nije imala sluha i pomogla najugroženiji populacioni sloj u Pljevljima, mlade bračne parove sa djecom, pogotovo ako imamo u vidu činjenicu da je za ovu aktivnost lokalnoj samoupravi bilo potrebno simboličnih 8,5 hiljada eura. Neshvatljivo je kako nema novca za udžbenike prvacima, kada rijeka para iz Pljevalja odlazi preko raznih Brkovića, Rudnika, Elektroprivrede i slično. Ne mogu se mladi zadržati u Pljevljima klizalištem, kao što se požar u kući ne može gasiti čašom vode. Činjenica je da je stanje u našem gradu kada su u pitanju mladi na ivici potpunog egzodusa, dok lokalna samouprava ne preduzima ništa da se ovo pitanje počne rešavati. Odbijanjem predloga za nabavku udžbenika prvacima, biološki opstanak Pljevalja i mladi ljudi nisu u fokusu pažnje sadašnje lokalne vlasti”, konstatuje Krvavac.

Bonus video: