Dačić: Nikolaidisov tekst afirmiše terorizam

Povodom slučaja Andrej Nikolaidis Dačić je kazao da je u Crnu Goru došao povodom Svetosavske akademije, a ne da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore
0 komentar(a)
Dačić, Foto: Beća Čoković
Dačić, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 28.01.2012. 11:38h

Vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da imaju odlične odnose sa MUP-om Crne Gore i da se desetak puta sreo sa kolegom Ivanom Brajovićem.

Dačić je po završetku Svetosavske akademije u bjelopoljskom sportskom centru Nikoljac saopštio novinarima da o listinzima razgovora premijera i šefa diplomatije Igora Lukšića i Milana Roćena sa narko bosom Darkom Šarićem, zna toliko da ih srpska policija nije dobila te da ta afera nema nikakve veze sa tom državom.

"Oko ovoga nema nikakvih nesuglasica i nesaglasnosti. Sve što od nas traži crnogorska policija mi dajemo i obratno i srećan bih bio kad bi politički odnosi na nivou naše dvije države kakvi su na policijskom nivou", kazao je Dačić.

Povodom slučaja Andrej Nikolaidis Dačić je kazao da je u Crnu Goru došao povodom Svetosavske akademije, a ne da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

"Srbija ima legitimno pravo, da brine o svom narodu koji živi izvan nje. Napadi koji dolaze iz jedne ili druge države su kontraproduktivni, jer crnogorski i srpski narod nema nikog bližeg osim samih sebe. Smatram da izjave koje se daju pretvaraju i prelaze na politički teren", kazao je Dačić.

On je naveo, da kada se radi o borbi protiv terorizma Srbija i Crna Gora, zajedno Hrvatskom, BIH i Republikom Srpskom kao njenim dijelom, zajedno rade i sarađuju ca centralom FBI u Satajevu.

"Tvrdnja da bi upotrijebljeni eksploziv bio civilizacijski iskorak nijesu nikakvo slobodno mišljenje i veoma su opasni i mogu da legitimišu terorističke napade koji inače postoje. Zamislite da je savjetnik predsjednice Skupštine Srbije rekao da je šteta da u nekoj dvorani gdje su bili crnogorski predsjednik ili premijer nije aktiviran eksloziv. To nije dobro jer stvara nezdravu atmosferu u odnosima Srbije i Crne Gore"; istakao je Dačić dodajući da je ta izjava prešla oblike slobodnog mišljenja te se može pretvoriti u legitimisanje terorističkih meta i ciljeva.

Bonus video: