Dajković Nuhodžiću: Čini se kao da vam nije dosta “ratovanja za mir”

Dajković vjeruje da je događaj u Kumanovu “izrežiran” u Bijeloj Kući, s ciljem da se Makedonija metodom "štapa i šargarepe” disciplinuje zbog svojih aspiracija da sarađuje sa Rusijom i time preuzme posao sa gasovodom, od kog je Bugarska, ne tako davno, pod prijetnjama EU, digla ruke
91 pregleda 15 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Pokret za neutralnost
Vladislav Dajković, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 16.05.2015. 09:45h

Nije bilo teško predvidjeti da će crnogorski NATO promoteri pokušati da iskoriste situaciju u Kumanovu i posredstvom mehanizma zastrašivanja novim regionalnim ratom još jednom istaknu ''važnost'' integracija Crne Gore, kazao je član Upravnog odbora Pokreta za neutralnost Vladislav Dajković.

Nakon izjava predsjednika skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Melvudina Nuhodžića, Dajković je zamolio crnogorsku javnost da ne potpada pod uticaj domaćih, ali i stranih NATO propagandista.

Nuhodžić je ranije kazao da teroristički napadi u regionu mogu imati refleksiju na Crnu Goru, ali da dešavanja u Zvorniku i Kumanovu ne mogu imati uticaja na bezbjednost u našoj državi.

Takođe, on je istakao da je NATO faktor stabilnosti na Balkanu, tj. jedan vid prevencije kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali u budućnosti.

“Želio bih da podsjetim gospodina Nuhodžića da su kosovski teroristi, koji su tom prilikom ubili pet policajaca, koji su, podsjećanja radi, samo obavljali svojoj posao, upali sa teritorije Kosova, koji je NATO protektorat. Takođe, težnje kosovskih terorista i ubica, kako su i sami izjavili, jeste stvaranje Velike (prirodne) Albanije, koja je (gle čuda!), takođe članica NATO-a. Ovom logikom, gospodine Nuhodžiću, teško je primjetiti stabilnost, koju pruža organizacija koju, u cilju političke egzistencije, tako zdušno i besomučno reklamirate”, istakao je Dajković.

Budući da se NATO predstavlja kao miroljubiva organizacija koja pruža sigurnu budućnost, Dajković se pita zbog čega je neophodno uvoditi Crnu Goru u taj savez, kada smo već okruženi zemljama članicama Alijanse.

“Takođe, gospodine Nuhodžiću, potenciranjem ulaska u NATO zarad prevencije novog regionalnog rata, a istim ulaskom u NATO započeti permanentni globalni rat kome se ne nazire kraj i koji SAD tako uporno vode isključivo zarad sopstvenih interesa, čini se kao da vam nije dosta “ratovanja za mir”, naglasio je on.

Dajković vjeruje da je događaj u Kumanovu “izrežiran” u Bijeloj Kući, s ciljem da se Makedonija metodom "štapa i šargarepe” disciplinuje zbog svojih aspiracija da sarađuje sa Rusijom i time preuzme posao sa gasovodom, od kog je Bugarska, ne tako davno, pod prijetnjama EU, digla ruke.

Dajković dodaje da je Nuhodžić izjavom da je “afera “Depeša” spinovanje javnosti” pokazao elementarno nepoznavanje riječi spin, ili želju da uvrijedite zdrav razum građana Crne Gore.

“Ne, gospodine Nuhodžiću, afera “Depeša” nije spin, isto kao što ni afera “Snimak” nije spin, već nedvosmislen pokazatelj kako lažirate volju građana i radite stvari koje su u partijskom, a ne državnom interesu, već 25 godina”, naglasio je on.

Izjavom da Crna Gora ulaskom u NATO ne gubi suverenitet, Nuhodžić je, dodaje Dajković, zasmijao partijske kolege.

“Potencijalnim ulaskom Crna Gora, ne samo što bi apsolutno izgubila svoj suverenitet i pravo da se bilo šta pita u svom spoljnopolitičkom odlučivanju, već bi morala da šalje svoje vojnike i finansira tuđe (američke) ratove po svijetu”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, instaliranjem NATO baza po Crnoj Gori i dolaskom američkih vojnika, pored gubitka suvereniteta, naša država će izgubiti i dobar dio teritorijalnog integriteta.

“Na koncu, ipak hrabri podatak da narod Crne Gore ne nasijeda olako na vaše spinove. U prilog ovoj tvrdnji idu i nedvosmisleni podaci objavljeni u okviru afere “Depeše”, da većinsko stanovništvo Crne Gore ne želi da pristupi NATO savezu, uprkos vašim “herojskim” naporima”, zaključio je Dajković.

Bonus video: