Damjanović: O pozivu Vuksanović Stanković odlučićemo narednih dana

Damjanović je rekao da su nesporne opozicione inicijative za razgovor, naročito kada se radi o suštinskim stvarima koje se tiču obezbjeđivanja uslova za fer i slobodne izbore u cilju prevazilaženja duboke političke krize u Crnoj Gori
1274 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović

Opozicione inicijative za razgovor su nesporne, posebno kada se radi o suštinskim stvarima, ocijenio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović i najavio da će Posebni klub poslanika narednih dana definisati svoj stav u vezi poziva predsjednice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković.

Ona je pozvala lidere opozicionih partija i predstavnike poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za izmjenu izbornog i drugog zakonodavstva, na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti.

Damjanović je agenciji MINA rekao da su nesporne opozicione inicijative za razgovor, naročito kada se radi o suštinskim stvarima koje se tiču obezbjedjivanja uslova za fer i slobodne izbore u cilju prevazilaženja duboke političke krize u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, ono što je prethodno pitanje, tiče se odnosa prema klasičnoj uzurpaciji mjesta u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, od Demokratske Crne Gore, nezakonito i iza leđa gotovo cjelokupne parlamentarne opozicije, a uz pomoć glasačke mašinerije DPS-a.

"Razrješenje tog pitanja, uz ostale detalje koji se tiču formata razgovora u smislu subjekata, da li opozicionih poslanika, klubova ili partija mora prethoditi svakom opozicionom razgovoru, da nam se ne desi da osam ili devet poslanika sa DPS-om ponovo dogovaraju političke marifetluke i da svojom sebičnošću prema većinskoj opoziciji pokušaju da van procesa odlučivanja ostave sedam opozicionih parlamentarnih partija“, rekao je Damjanović.

Kako je kazao, imajući u vidu, dobronamjernost poziva na razgovore Vuksanović Stanković i kolega iz SDP-a, Posebni klub poslanika će narednih dana definisati svoj stav, vodeći računa o prethodno iznijetim činjenicama.

Bonus video: