Damjanović pred kaznom, Pešić "čista"

Član Upravnog odbora UCG krši Zakon o sprečavanju korupcije
588 pregleda 0 komentar(a)
Nataša Pešić, Foto: Boris Pejović
Nataša Pešić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2018. 15:23h

Član Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Milanko Damjanović nije dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) izvještaj o imovini i prihodima, nakon što je prošlog ljeta izabran na to mjesto.

Zbog toga je, potvrdili su “Vijestima” iz Agencije na čijem je čelu Sreten Radonjić, protiv njega pokrenut postupak.

Damjanovića je u UO Vlada postavila za svog predstavnika tokom krize na UCG u vezi sa sjedištem Visoke medicinske škole u Beranama. Sve to nakon što su smijenili predstavnike Vlade, koji su podržavali stav bivše rektorke Radmile Vojvodićda ta jedinica treba da bude preseljena u Podgoricu.

Agencija međutim nije sankcionisala generalnu sekretarku Vlade Natašu Pešić, koja nakon ulaska u UO UCG nije prijavila ASK primanja po osnovu članstva u UO UCG.

“Generalnoj sekretarki Vlade i članici Državne izborne komisije Nataši Pešić je potvrđeno imenovanje za člana UO UCG u julu 2017, tako da je podatak o neostvarivanju prihoda po osnovu članstva u UO UCG mogla prijaviti samo u redovnom godišnjem izvještaju za 2017, koji su javni funkcioneri dužni da podnose Agenciji do 31. marta 2018. Navedeni izvještaj dostavljen je 26. marta 2018, i nakon okončane verifikacije će biti objavljen na internet stranici Agencije”, kazali su iz ASK.

Dio civilnog sektora zamjera Radonjiću što ovo tijelo nije ostvarilo rezultate zbog kojeg je formirano, odnosno borbu protiv korupcije.

Bonus video: