Dan opštine Kolašin: "Ua Sotono" za Vuksanović, aplauzi za Vujanovića

"Mi smo to dostavljali svima u ovoj državi", požalili su se okupljeni. "Ajde pogledaću ja to", obećao je Filip Vujanović. "Nije nam milo što ste došli danas zato što Vas oni ne priznaju", kazali su okupljeni
119 pregleda 72 komentar(a)
Filip Vujanović Kolašin, Foto: Youtube screenshot
Filip Vujanović Kolašin, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 28.08.2016. 18:17h

Kolašin je obilježio Dan opštine a proslava je opet protekla u znaku protesta otpuštenih radnika lokalne uprave, koji su dobili otkaze nakon dolaska nove vlasti SDP-a, DF-a i SNP-a.

Tvrde da je nova vlast grad zavila u crno pa su opet zviždali gradonačelnici Željki Vuksanović.

S druge strane, ona ponavlja da je sve radila po zakonu i da je do otpuštanja moralo doći zbog velikih dugova i gomilanja administracije tokom prethodne DPS vlasti.

Za praznik opštine pojačano policijsko obezbjeđenje.

"Mi smo samo tražili da prisustvujemo sjednici da čujemo rezultate rada ove lokalne uprave koja je samo što je uradila 100 radnika nezakonito istjerala na ulicu a ni studeni kamen nijesu pomjerili ili negdje uzidali.To su im rezultati rada i mi smo zadivljeni ovakvom proslavom.Neka je sa srećom tome ko ovako nešto ima obraza da slavi", saopštila je članica Sindikalne lokalne uprave Gospava Vujisić.

"Ovo je dan žalosti.Dan žalosti za otpuštenim radnicima koji su i danas došli ovđe,dan žalosti za njihovim gladnim porodicama,dan žalosti za njihovom djecom koja se ne mogu upisati u školu nego će morati roditelji da ih ispisuju iz Kolašina i dan žalosti za ovim gradom šta je uradila ova aktuelna vlast u poslednje dvije godine", dodao je Vuksan Popović, član Sindikata lokalne uprave.

A predvodnicu te vlasti, gradonačelnicu Željku Vuksanović iz SDP-a, dočekali su zvižducima.

Zvižduk i Uaa Sotono.

Iako se oglušio o njihov raniji poziv da ne dođe na svečanu sjednicu, predsjednika države Filipa Vujanovića dočekali su aplauzom.

"Mi smo Vama poslali nekoliko pisama za ovu godinu i po dana ,niko nam nije odgovorio.To nam je žao na Vas", izjavili su okupljeni.

"To oni treba da dostave onim organima na koje se odnosi Vaš problem", kazao je Vujanović.

"Mi smo to dostavljali svima u ovoj državi", požalili su se okupljeni.

"Ajde pogledaću ja to", obećao je Filip Vujanović.

"Nije nam milo što ste došli danas zato što Vas oni ne priznaju", kazali su okupljeni.

"Ja sam došao poštujući ovaj grad i praznik.Ja ću Vam odgovoriti na temelju ovoga što ste poslali.Uzdravlje svima.Živjeli".

Protest nije smetao gradonačelnici Vuksanović da se pohvali urađenim u prethodnom periodu. Zbog naslijeđenih dugova bivše DPS vlasti, kako kaže, na ljutu ranu trebao je ljuti lijek.

"Potrošnja je morala da se smanji skoro za 50% a to je značilo između ostalog obaveznu racionalizaciju broja zaposlenih u čitavom lokalnom javnom sektoru.Račun budžeta je morao biti razblokiran a to je značilo da su se morala obezbijediti sredstva za vraćanje dugova", kazala je gradonačelnica Vuksanović.

Zato prva žena Kolašina obećava da će opština nastaviti da radi po zakonu i poručuje.

"Opština više neće služiti sopstvenoj administraciji i partijama na vlasti već će biti dominantno okrenuta građanima", saopštila je Vuksanović.

Sjednici kao što su i najavili, nisu prisustvovali odbornici sada opozicionog DPS-a a od pozvanih gradonačelnika bio je samo prvi čovjek Berana Dragoslav Šćekić, čiji je SNP na državnom nivou takođe opozicija.

Bonus video: