Dan: Za ličnu kartu 90 eura. DPS: Osobe koje vode razgovor nemaju veze sa nama

Snimak, kako tvrde, otkriva da Vasović za račun DPS-a ugovara kupovinu ličlnih karata, kao i da je tražio da mu se prvo dostavi matični broj
52 pregleda 150 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 19:43h

Dnevni list "Dan" objavio je transkript audio snimka koji navodno pokazuje da aktivista Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Vasović pred lokalne izbore u Podgorici dogovara kupovinu ličnih karata i za jednu nudi oko 90 eura.

DPS je u saopštenju povodom objavljivanja snimka navela da "sa gnušanjem odbacuje jeftine i providne namještaljke o navodnoj kupovini glasova".

"Zahtijevamo da nadležni državni organi bez odlaganja ispitaju sve koji imaju veze sa objavljenim snimkom i adekvatno ih sankcionišu", navodi se u saopštenju.

Audio-snimak postavljen je na portal MANS-a www.prijavikorupciju.me.

Snimak, kako tvrde, otkriva da Vasović za račun DPS-a ugovara kupovinu ličlnih karata, kao i da je tražio da mu se prvo dostavi matični broj kako bi se u stranačkoj bazi podataka provjerilo da li ta osoba ima pravo glasa.

Vasović razgovara sa osobom koja se predstavila kao Dragoljub Boljević, i pitala da li može da proda nekoliko ličnih karata i koliko novca će dobiti za to.

Tokom razgovora, Vasović i sam konstatuje da je ugovoreni posao krivično djelo, i da će isplata novca za otkupljene lične karte biti izvršena na dan izbora.

On je kazao da je DPS u protekloj godini za lične karte plaćao 90 eura, ali obećava da će se potruditi da cifra bude što veća.

TV Vijesti

MANS: U sistemu kupovine glasova najbolje prolaze vršioci krivičnih djela >>>

Iz DPS-a je saopšteno da "osobe koje vode razgovor nemaju nikakve veze sa Demokratskom partijom socijalista".

"A još manje su dobijale instrukciju da vrše krivična djela. Naša partija će potpuno mirno posmatrati dalje procese i istrage nadležnih organa, ali bi trebalo da budu zabrinuti oni koji se bave neovlašćenim snimanjem ili lažnim potkazivanjem putem telefonskih razgovora. Ne manje brige treba da imaju i oni koji su zloupotrebljavali javna dobra za partijske i lične interese. U oba slučaja Tužilaštvo je na potezu", navodi se između ostalog u saopštenju DPS-a.

Bonus video: