Danas je veliki protest u Nikšiću u 15 časova. GOTOV JE! NE BOJ SE.

Ovo je treći u nizu protest koji Bečić, Lekić i Pavićević organizuju u sklopu realizacije Plana vaninstitucionalnog djelovanja i u cilju osnaživanja protesta građana u Podgorici
10009 pregleda 0 komentar(a)
Sa protesta u Budvi, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa protesta u Budvi, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 02.03.2019. 08:54h

Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević, nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a, pozvali su građane da im se DANAS u 15 časova, pridruže na velikom protestu pod nazivom "GOTOV JE. NE BOJ SE!" u Nikšiću, na platou kod zgrade Opštine.

Ovo je treći u nizu protest koji lideri ova tri subjekta organizuju u sklopu realizacije Plana vaninstitucionalnog djelovanja i u cilju osnaživanja protesta građana u Podgorici.

Prvi od ovih protesta održan je u Zeti, odakle je i afera „Koverat“ počela svoj put. Podsjećamo, iz Zete je Aleksa Bečić poručio da je diktator satjeran u ćošak i da veliki demokratski građanski bunt ruši i njega i bolesni sistem vrijednosti koji je uspostavio.

Istom prilikom je precizno iznio zahtjeve i, u tom smislu, zatražio pad kompletne izvršne vlasti, zajedno sa diktatorom, ali i suštinske promjene u ASK-u, DIK-u, RTCG-u, Centralnoj banci, tužilaštvu i sudstvu.

Miodrag Lekić je saopštio da prema aferi "Koverat" cijela Crna Gora ima osjećaj gađenja i da ona pokazuje nivo skorojevića koji su van pravne kontrole i van kontrole društva.

On je od međunarodnih institucija tada zatražio da saopšte da li je Milo Đukanović čuvar zapadnih vrijednosti u Crnoj Gori.

Vladimir Pavićević je u Golubovcima upozorio da svi građani imaju ne samo pravo, nego i obavezu da se pobune jer je u Crnoj Gori narušen elementarni osjećaj za pravdu i pravičnost, pogažena sva načela dobre vladavine, a vlast pokušava da pokori svakoga pojedinačno.

Drugi protest koji su organizovali Bečić, Lekić, Pavićević, nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a, održan je u Budvi, prethodne subote, na kojem se, uprkos velikom nevremenu i orkanskim udarima vjetra, okupio veliki broj građana.

Tom prilikom, Bečić je zatražio od opozicije da stavi veto na sve međusobne napade, a sve u namjeri da osnaži zajedničku borbu s ciljem da tajkuni nikada više ne vladaju Crnom Gorom.

"Crna Gora mora da bude zemlja kojom vladaju sluge naroda, a ne tajkunske sluge, istakao je predsjednik Demokrata prošle subote.

Profesor Lekić je iz Budve poručio da ovaj revolt građana nije prolazan, te da su građani odlučni da dođe do konačne promjene, što će značiti pobjedu demokratije u Crnoj Gori.

Pavićević se osvrnuo na Budvu, svoj rodni kraj, i rekao i da je to opština u kojoj se pokazalo da opozicija može da bude dobra alternativa lošoj vlasti, ali i primijetio da crnogorski građanin ne vjeruje oslabljenim i nelegitimnim institucijama.

Danas se u Nikšiću očekuje veličanstveni skup, uz veliki broj građanki i građana grada pod Trebjesom, koji su konačno dobili pravu priliku da se pobune protiv nepravde i teške socio-ekonomske situacije u koju su dovedeni zahvaljujući naopakom sistemu vrijednosti i uništenju privrednih potencijala i industrije, koji je, u prvom redu, uspostavio, i već 30 godina održava upravo njihov Nikšićanin.

I nakon protesta u Nikšiću, lideri triju subjekata sa nezavisnim intelektualcima i žrtvama progona DPS-a zaputiće se u Podgoricu, gdje će se u 18 časova pridružiti građanima na protestnom skupu.

EVO KAKO JE BILO NA VELIKOM PROTESTNOM SKUPU U BUDVI

Promo sadržaj