Danas je veliki protestni skup u Budvi, u 15:00h

Realizacija Plana vaninstitucionalnog djelovanja nastavlja se u Podgorici, gdje će se lideri triju subjekata, nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a, nakon događaja u Budvi, zajedno sa okupljenim građanima, pridružiti građanskom protestu u Podgorici
13379 pregleda 6 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa protesta, Foto: Demokratska Crna Gora

U cilju osnaživanja protestnog skupa koji će se održati 23. februara u Podgorici, Aleksa Bečić (Demokrate), Miodrag Lekić (Demos), Vladimir Pavićević (Crnogorska), nezavisni intelektualci i žrtve progona kriminalnih DPS struktura organizovaće PROTEST u BUDVI, u SUBOTU, 23. februara, GRAD TEATAR – SCENA IZMEĐU CRKAVA, sa početkom u 15:00 časova.

Realizacija Plana vaninstitucionalnog djelovanja nastavlja se u Podgorici, gdje će se lideri triju subjekata, nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a, nakon događaja u Budvi, zajedno sa okupljenim građanima, pridružiti građanskom protestu u Podgorici.

Ubrzo ćemo najaviti i druge vaninstitucionalne aktivnosti pomenuta tri politička subjekta.

GOTOV JE! NE BOJ SE.

Gotov je. Ne Boj se.Gotov je. Ne Boj se.

I prošle subote u organizaciji Demokratske Crne Gore, Demosa, Crnogorske, nezavisnih intelektualaca i slobodnih građana koji su bili žrtve progona organizovane kriminalne grupe DPS, održan je protesni skup u Zeti. Prisutnim građanima obratili su se lideri gore pomenutih političkih subjekata: Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i dr Vladimir Pavićević.

“Opozicija se ne smije međusobno napadati. Treba pozdraviti i poštovati svaki dobronamjeran korak partija, slobodnih građana, građanskih aktivista, bez obzira na eventualne različitosti u metodama. Jedan metod ne isključuje drugi. Jedna akcija ne isključuje drugu. Jedan protest ne isključuje drugi. Zato, sve što vidite ovih dana svhvatite kao međusobno dopunjavanje, neka slobodno bude što više akcija, što više koraka, jer hiljade pravih buntovnih koraka nas vode u veliko finale i u veliku proljećnu crnogorsku pobjedu”, naglasio je tada Bečić.

Demokratska Crna Gora, protestSa protesta

Bečić ocjenuje da se ništa preko noći ne može promijeniti i da jedna ostavka ne rješava ništa.

“Ovdje imamo sistemski problem i zato tražimo suštinske promjene u ASK-u, DIK-u, RTCG, Centralnoj banci, tužilaštvu i sudstvu. Tražimo pad kompletne izvršne vlasti zajedno sa diktatorom. Tek nakon toga možemo da pričamo o traženju modaliteta za poštene i slobodne lokalne, parlamentarne i predsjedničke izbore, i to sve u jednom danu. Dosta je Đukanovića, Barovića, Marovića, Mićunovića, namještenih suđenja, krvavih pločnika, prebijenih novinara, of šor kompanija. Tražimo sistemske promjene i tačka! Nema odustajanja. Nećemo se pomjeriti ni za milimetar, gledamo vas pravo u oči, ne možete nas uplašiti, jer se ne bojimo ničijeg suda osim suda naroda”, istakao je Bečić.

Demokratska Crna Gora, protestSa protesta

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, rekao je da su se umjesto u Sen Tropeu ili Sen Žermenu okupili u Zeti, divnoj ravnici koja hrani Podgoricu i Crnu Goru, ali jednim ružnim povodom jer je epicentar afere "Koverat" prema kojoj cijela Crna Gora ima osjećaj gađenja. Ta afera, rekao je Lekić, pokazuje nivo skorojevića koji su van pravne kontrole i van kontrole društva.

"Najstrašnije je što je afera "Koverat" jedna lagana stvar u odnosu na sve ono što oni inače rade. Svi smo odgovorni jer se ovo može smatrati kao poraz cijelog društva. Želimo da vjerujemo da nisu svi u vlasti korumpirani, brzo će se vidjeti da li je tako. Institucije imaju samo jednu dilemu, da li brane zakone ili kriminal“, kazao je predsjednik DEMOS-a.

Demokratska Crna Gora, protestSa protesta

Kako je istako predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević, kada se u jednom društvu naruši elementarni osjećaj za pravdu i pravičnost, kada se gaze sva načela dobre vladavine i kada u jednom društvu vlast pokušava da pokori svakoga pojedinačno, onda građanin ima ne samo pravo da se pobuni nego ima i obavezu da se pobuni.

Demokratska Crna Gora, protestSa protesta

“Mi to radimo i danas ovdje u Zeti, zato što znamo da u jednom pokvarenom sistemu nema te institucije koja će bolje braniti naša prava od nas samih. Građani Crne Gore su danas čuvari ove države i borci za pravo i pravičnost. Mi danas ovdje ustajemo u odbranu onoga što je nama najvažnije, a to je naša sloboda – sloboda da kažemo šta mislimo, i zato svi kao jedan danas odavde poručujemo našim sugrađanima, prijateljima, našim komšijama, našim strinama, tetkama, kumovima - NE BOJ SE!”, naglasio je Pavićević.

PROMO