Danilović: Đukanović će pasti ako se opozicija ne bude međusobno napadala

"Istina je da se Pozitivna Crna gora nije borila ni za novu prelaznu ni za novu rekonstruisanu vladu! Istina je da je odbranila i podržala postojeću! Istina je i da ako cijela opozicija izađe na proteste opet samo tražimo prelaznu ili novu vladu od Đukanovića"
83 pregleda 264 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.02.2016. 13:59h

Poslanik Demosa Goran Danilović ocijenio je se predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i premijer Milo Đukanović može pobijediti samo na izborima, "vladom koja bi potom imala većinu bez njega i njegove partije".

On je na svom Facebook profilu napisao da je laž da nova prelazna vlada odmah "ruši Đukanovića", kao i da je laž da ga "odmah ruši" neka nova rekonstruisana.

"Istina je da Đukanović ne bi pristao ni na jednu ni na drugu "da ga odmah ruše"! Istina je da i u jednoj i drugoj mora biti DPS jer je Pozitivna Crna Gora stala uz Đukanovića čime smo izgubili šansu da sa SDP formiramo većinu bez DPS-a!", napisao je Danilović.

Smatra da je laž da je ogromna razlika između vlade na čelu sa Đukanovićem i nove vlade na čelu sa Duškom Markovićem "dokle god je Đukanović predsjednik DPS-a".

"Istina je da se Pozitivna Crna gora nije borila ni za novu prelaznu ni za novu rekonstruisanu vladu! Istina je da je odbranila i podržala postojeću! Istina je i da ako cijela opozicija izađe na proteste opet samo tražimo prelaznu ili novu vladu od Đukanovića! Istina je i da ako cijela opozicija uđe u politički dijalog možemo tražiti samo novu prelaznu vladu od Djukanovića! Istina je da je rekonstruisana vlada prelazna jer traje najduže šest mjeseci, odnosno, samo do izbora. Istina je da je prelazna vlada rekonstruisana i da traje najduže šest mjeseci, odnosno, samo do izbora".

"Istina je da niko iz opozicije, od kako je Pozitivna na strani Đukanovića, ne spori da DPS i Đukanović, sa partijama manjina, imaju većinu u svakoj vrsti prelaznih vlada do izbora. Istina je da bi u peridu do izbora najbolja bila ekspertska vlada - možda bismo je i ostvarili da Pozitivna nije podržala postojeću. Istina je da bi najpravednije rješenje predstavljala koncetraciona vlada u kojoj bi se resori podijelili shodno procentima sa poslednjih izbora! Istina je da bi i u toj vladi Đukanović i Pajović sa partijama manjina imali većinu. Istina je da su koncentraciona, ekspertska ili kombinovana vlada, vlade prelaznog tipa kao i rekonstruisana ako u nju ulaze opozicioni predstavnici! Istina je da bez ulaska opozicije "po dubini" u ključne resore, bez kontrole fondova, zavoda, javnih preduzeća i sl., ministarske pozicije ne znače mnogo", napisao je Danilović na Facebook profilu.

Istina, kako je naveo, još jednom ponovljena, je da vladu bez DPS-a i Đukanovića "možemo dobiti samo ako pobijedimo na izborima".

"Istina je da smo svi iz opozicije sve tipove prelaznih vlada tražili da bi dobili slobodne i poštene izbore, a ne da bi vladali sa Đukanovićem! Istina je da bi pobijedili na izborima moramo kontrolisati ovu predizbornu vladu ili će nas opet pokrasti. Istina je da će nas potkradati sa prelaznom ili sa rekonstruisanom u kojoj bude i opozicionara i nestranačke ličnosti. Istina je da će nas krasti manje ako je u vladi više resora i funkcija pod kontrolom opozicionih ličnosti"

Danilović smatra da je laž da opozicija može pobijediti, a da ne pobijedi na izborima.

"Istina je da će opozicija pobijediti na izborima ako pokažemo da smo složni i da ćemo biti bolja vlast. Istina je da složna opozicija može uraditi mnogo više sa manje ustupaka, nego nesložna i sa najvećim popuštanjem. Istina je da ni jedna opoziciona stranka trenutno ne može sama pobijediti DPS! Istina je da po svim anketama posvađana opozicija ima većinu. Istina je da sadašnje opozicione stranke moraju sarađivati prije i poslije izbora ako hoćemo da pobijedimo! Istina je da se razlikujemo ali da ne smijemo postati neprijatelji! Laž je je da nam je neophodna podrška međunarodne zajednice! Istina je da nam treba njeno razumijevanje! Laž je da Djukanovića može pobijediti samo jedna i jedinstvena opoziciona lista", naveo je Danilović.

Ocijenio je da će na izborima pobijediti odgovorna opozicija i "dogovor da se na izborima međusobno ne napadamo".

"Laž je da se Đukanović ne može pobijediti na izborima! Istina je da smo ga i nedavno pobijedili na lokalnim izborima u Nikšiću, a da smo pobjedu izgubili posle izbora. Istina je da smo ga pobijedili i 2001. ali da nismo uspjeli potom da se dogovorimo sa LSCG oko Vlade. Istina je da ih je na predsjedničkim izborima pobijedio Miodrag Lekic ali da nismo imali jedinstven stav opozicije oko toga kako da odbranimo pobjedu", piše na Facebook profilu Danilovića.

Bonus video: