Danilović: Ne može nam pomoći Srbija, ako ne pomognemo sebi

On je kazao da je osnovna politička disciplina "dijela političkih predstavnika našeg naroda" otkrivanje izdajnika u vlastitim redovima, a ne strateško razmišljanje o budućnosti
54 pregleda 11 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Goran Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 05.08.2018. 15:51h

Srbija može pomoći srpsku kulturu, očuvanje Crkve, tradicije srpskog naroda u Crnoj Gori, ali ne može pomoći Srbima u političkom smislu, prije nego mi pomognemo sebi, rekao je Goran Danilović, poslanik Ujedinjene Crne Gore i doskorašnji predsjednik te stranke na sastanku kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je, između ostalog, naglasio da Srbi iz Crne Gore ili srpski političari ne mogu pomoći zvaničnoj Srbiji, ali da mogu odmoći.

"Moramo tražiti prijatelje u međunarodnoj zajednici, nije normalno da Srbija ima kontakte na svim stranama, na istoku i zapadu, a da smo mi u Crnoj Gori izovani. Treba vući hrabre poteze i to nije problem Srbije nego naših politika", rekao je on.

On je kazao da je osnovna politička disciplina "dijela političkih predstavnika našeg naroda" otkrivanje izdajnika u vlastitim redovima, a ne strateško razmišljanje o budućnosti.

"Međusobno smo postali politički neprijatelji što je nedopustivo. Istom cilju se može ići različitim putevima. Srpski političari i svi koji predstavljaju srpski narod ili srpsku jezičku zajednicu moraju znati da u ime 30 odsto građana Crne Gore imaju obavezu da u najskorije vrijeme osvoje vlast i tako zaštite građanske i nacionalne interese Srba. U protivnom ćemo polako ali sigurno nestajati. Do osvajanja vlasti se može doći na častan ili nečastan način - ja predlažem da se opredijelimo za ovaj prvi put, a to podrazumijeva međusobnu slogu i uvažavanje. Srbima u Crnoj Gori niko ništa ne mora da daje, ili ćemo biti sposobni da uzmemo shodno snazi 30 odsto stanovništva ili će uzeti drugi. Problem Crne Gore nisu zakoni nego njihovo sprovođenje", rekao je Danilović.

Bonus video: